loader
Foto

Reportajele TVRi - De la București la Paris pe ritmuri de jazz

Vineri, 10 decembrie, de la ora 6:00 și ora 23.30, la „Reportajele TVR Internaţional” ne reîntâlnim cu Ramona Horvath, faimoasa pianistă de jazz.

 

Reportajele TVR Internaţional

Cu o activitate artistica remarcabilă, atât în țară cât și în străinătate, Ramona Horvath este considerată „unul dintre cei mai originali pianiști din Paris”. Este un artist de jazz experimentat, cu feeling și multă sensibilitate artistică, iar muzica ei are culoare și pasiune.

Renumita pianistă, acum stabilită în Franța  a revenit în România pentru o serie de concerte din cadrul Turneului: “IMPRESSIONS DE VOYAGE EN JAZZ: ENESCU, ELLINGTON, RAVEL”, organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură.

(w882)

(w882)

Inspirați de suita enesciană "Impresii din copilărie", pianista Ramona Horvath și partenerul de scena contrabasistul francez Nicolas Rageau, au propus un voiaj muzical sub forma unor concerte- conversații și workshopuri, în care au prezentat în oglindă influențele muzicii clasice în jazz, dar și impactul muzicii de jazz în lumea compozitorilor clasici.

(w882)

Povestea Ramonei în lumea muzicii are legături solide și a început încă din copilărie. Celebra pianistă a crescut în ambianța sunetelor armonioase, provenind dintr-o familie cu serioasă activitate muzicală. Încă de mica, a fost atrasă de frumusețea și de versalitatea pianului.

(w882)

Ramona Horvat a studiat muzica clasică și la școală, fiind elevă la Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti”, apoi a urmat cursurile Conservatorului Național de Muzică din București. Chiar dacă și-a continuat cariera internațională, şi trăieste de ani buni la Paris, se gândește cu recunoștință la școala românească de muzică, acolo unde a pus bazele acestei arte.

(w882)

Pianistă excepțională, concertează cu mare succes pe diferite scene franceze și internaționale precum: Austria, Belgia, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Ungaria, dar și România. Spectacolele ei sunt mereu ocazii de conectare cu publicul iubitor de jazz, fiind realmente cucerit de interpretarea și prezenţa scenică a Ramonei.

Ramona Horvath este un om cu o sensibilitate și o căldură cum rar mai întâlnim.  Muzica o îmbogățește spiritual iar bucuria de a intrerpreta jazz o împlinește sufletește și o defineşte întru totul.

(w500)

Este un om cu o sensibilitate și o căldură cum rar mai întâlnim. Artista ne-a dezvăluit că energia pozitivă și forța de a continua vine din interior, dar mai ales de la public.

Difuzare:  duminică, 5 decembrie, ora 14:30
Reluări: vineri, 10 decembrie, ora 6:00; ora 23:30
***
Director de imagine: Andrei Coruț
Montaj: Mihaela Visan
Producător și realizator: Liliana Văduva

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri