loader
Foto

Regatul Norvegiei investeşte în România

E.S. TOVE BRUVIK WESTBERG – ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti şi CĂTĂLINA MELIŢĂ – directorul Direcţiei Asistenţă Spaţiul Economic European, Ministerul Fondurilor Europene au fost invitatele lui Sorin Burtea, miercuri, 15 ianuarie.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția emisiunii de miercuri 15 ianuarie este disponibilă online pe TVR+

Prin telefon ni se va alătura E.S. DANIEL IONIŢĂ – ambasadorul României în Regatul Norvegiei.

Din 2009 şi până anul acesta inclusiv, România a beneficiat de finanţare nerambursabilă în valoare de peste 300 de milioane de euro, prin intermediul granturilor Spaţiului Economic European, Norvegia fiind principalul stat donator. Banii sunt pentru mai multe sectoare prioritare: protecţia mediului, sănătate, susţinerea copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc, inovare verde în industrie, cercetare şi burse, patrimoniu cultural, justiţie şi afaceri interne.Principalul scop este reducerea diferenţelor economice şi sociale dintre România şi statele europene.

Cu o rată a şomajului în 2012, de 3% şi o inflaţie sub 1 procent, Norvegia a ridicat restricţiile de acces pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari în iunie 2012, cu un an şi jumătate mai devreme decât termenul impus de Comisia Europeană. Deşi în afara Uniunii Europene, ţara fiordurilor arată din punct de vedere macroeconomic, mult mai bine decât aproape orice stat european. Norvegia este un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte combaterea sărăciei în rândul copiilor şi tinerilor, direcţie prioritară pe agenda politică de peste un deceniu.

“România este promovată în Norvegia de ambasada noastră la Oslo, dar şi prin numeroase târguri, seminarii şi evenimente. Anul trecut, cele două ţări au devenit partenere alături de Islanda, într-un proiect pentru susţinerea diversităţii culturale. O ţintă a autorităţilor de la Bucureşti este atragerea de investitori. Conform datelor existente, la sfârşitul lui 2010 erau înregistrate în România aproape 300 de societăţi cu capital norvegian. În septembrie 2012, comunitatea românească din statul nordic număra puţin peste 10.000 de persoane. Pentru detalii, vă invităm să urmăriţi această emisiune.” Sorin Burtea, moderator Investiţi în România!–Euroeconomia.

Emisiunea este în direct, la TVR Internaţional, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 22.00 şi este retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR şi poate fi urmărită online, pe TVR+.

12:00 Avocatul dumneavoastră (R)

Moderator Angela Avram

Jurnalist Aura Iosif

Producător Angela Avram

(Reluare)

13:00 Global

Producător Mădălina Rădulescu Vochin

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri