loader
Foto

Galerie foto

Redescoperă Vrancea turistică, la TVR Internaţional

Dragoş Bârlădeanu, vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Vrancea şi Traian Negulescu, director Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, sunt invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția s-a disfuzat în premieră pe 18 noiembrie 2015 şi este disponibilă online pe TVR+

Pământul cu păduri bogate Varancha, cum a fost atestată pentru prima dată în 1431 Vrancea, este destinaţia pe care am ales-o pentru emisiunea de astăzi.

Prin poziţia geografică, la curbura Carpaţilor Orientali, Vrancea a fost de-a lungul timpului un veritabil nod de legătură între Moldova, Ţara Românească şi Transilvania.

Este simbolul Unirii din 1859, care a pus bazele statului român. Focşani este cunoscut ca prima capitală a Principatelor Unite. Primul Război Mondial reprezintă o altă etapă importantă, iar mărturie stau Mausoleele din Focşani, Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja.

(w882) Mausoleele

În ceea ce priveşte spiritualitatea, bisericile şi mânăstirile vorbesc despre o civilizaţie cu rădăcini ancorate în timp şi credinţă, de neclintit în Dumnezeu. Oamenii locului păstrează şi astăzi meşteşuguri tradiţionale, iar portul popular ilustrează continuitatea şi unitatea etnografică a poporului român.

Acest pământ binecuvântat, este o Românie în miniatură. Aici găsim toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealurile domoale care îşi poartă viţa de vie cu rod nobil ca pe un blazon recunoscut în toată ţara.

Într-un peisaj natural de un pitoresc aparte întâlnim Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Păstrăvăria Râpa Roşie, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară.

Poziţia geografică, precum şi cadrul natural şi cel cultural - istoric favorizează diferitele forme de turism: de sejur sau de week-end, de vânătoare şi pescuit, vititurismul. Turismul rural, ecologic şi cultural se desfăşoară în pensiuni omologate, cuprinse în circuitul ANTREC, precum şi în cele peste 900 de case de vacanţă.

(w882) Cascada

Autorităţile locale au integrat în strategia de dezvoltare o serie de proiecte realizate atât cu fonduri de la buget, cât şi cu bani europeni, menite să valorifice obiectivele turistice, să promoveze tradiţiile şi să îmbunătățească infrastructura de cazare.

Emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!


22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri