loader
Foto

Redescoperă Vâlcea balneară, la TVR Internaţional!

Marţi, 25 iulie, emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” v-a invitat să revedeţi ediţia, din 28 martie 2017, despre ţinutul balnear al Vâlcei. De la ora 21.30, la TVRi şi online pe TVR+.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Generoasa natură a dat plaiurilor vâlcene "cu amândouă mâinile din toate frumusețile şi din toate comorile cu care-i înzestrată Ţara Românească", scria Alexandru Vlahuţă la începutul secolului XX, în "România pitorească".

Ţinuturile de legendă beneficiează de o altă bogăţie naturală, apele minerale cu proprietăţi terapeutice.

Cu cele trei staţiuni balneare, Băile Govora, Călimăneşti-Căciulata și Băile Olănești, Vâlcea deţine cel mai mare potenţial în industria turismului de sănătate. Investiţiile consistente din ultimii ani, făcute atât de administraţiile locale, cât şi de mediul privat, își arată roadele.

Dacă la acestea adăugăm relieful montan, frumuseţea peşterilor, salba impresionantă de mănăstiri, tradițiile și meșteșugurile olarilor din Horezu, a căror ceramică este inclusă de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial, Vâlcea este unul dintre judeţele pentru care merită să vă rezervaţi o vacanţă!

Florinel Constantinescu, primar Călimăneşti-Căciulata, dr. Constantin Muntean, preşedinte Asociaţia Română de Balneologie, și Gheorghe Mihăilescu, consilier Consiliul Județean Vâlcea, au fost invitaţii lui Sorin Burtea.

Li s-a alăturat, prin telefon, Maria Grapini, europarlamentar, Marius Iulian Carabulea, secretar de stat Ministerul Turismului, şi Meidan Butnaru, director comercial Agenţia Meshek Wings, Israel.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa investitiinromania@tvr.ro şi pe pagina  https://www.facebook.com/InvestitiinRomaniaTVRi.

Emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR MOLDOVA.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

19:30 Prezenţe româneşti

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(redifuzare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri