loader
Foto

Reconstrucția mamară după afecțiuni oncologice

Miercuri, 22 februarie, de la ora 11:00, vă invităm să urmăriţi o ediție a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” dedicată prevenției și tratamentului cancerului de sân, precum și reconstrucției mamare.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

* Cancerul mamar poate fi tratat

Invitat: din Franța, dr. Alina Miruna Grecea, medic oncolog, sub-investigator în 15 trialuri clinice pe cancer pulmonar, Institutul Gustave Roussy, Villejuif (al III-lea centru mondial în combaterea cancerului)

(w882)

Ce spun statisticile la nivel mondial, care sunt factorii de risc, metodele de screening şi de ce e important să depistăm precoce un cancer de sân? Evidențiem importanța prevenției.

O alimentaţie corectă, activitate fizică şi autoexaminarea lunară a sânilor fac diferenţa. 70% din cazuri sunt depistate prin autoexaminare. Nu toţi nodulii sunt detectabili la atingere. Începând cu vârsta de 50 de ani,  o dată pe an, se recomandă ecografie mamară, mamografie sau chiar RMN pentru pacientele cu risc. Dacă sunt cazuri în familie, screeningul e indicat să înceapă de la 30 de ani. Conform Societății Europene de Oncologie Medicală, cancerul mamar, cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei, e principala cauză de deces la europence. Studiile arată că, la 3 minute, o femeie e diagnosticată cu cancer de sân. Pacientele ajung târziu la medic când opţiunile de tratament sunt dificil de urmat, dureroase şi epuizante. Schimbările prin care trec acestea, căderea părului după chimioterapie și pierderea unuia sau a ambilor sâni în cadrul operației de mastectomie (extirparea glandei mamare) afectează imaginea și stima de sine.

* Reconstrucția mamară după afecțiuni oncologice

Invitaţi: prof. dr. Radu Jecan, şef secţie Clinică Chirurgie plastică, Spitalul Clinic de Urgenţa „prof. dr. Agrippa Ionescu“, preşedinte Comisia de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă a Ministerului Sănății şi prof. emerit dr. Alexandru Georgescu, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, președinte Asociația Chirurgilor Plasticieni din România, secretar general Federația Europeană a Societăților de Microchirurgie

(w882)

Există viaţă după cancerul de sân! Reconstrucția mamară după rezecția oncologică contribuie la reechilibrarea emoțională a pacientei. Societatea Americană a Chirurgilor Plastici vorbeşte despre necesitatea de a face cunoscută posibilitatea de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice. SUA au rata cea mai mare din lume la acest capitol, aprox. 50%. Reconstrucţia sânului, o intervenţie chirurgicală complexă ce necesită echipă multidisciplinară, contribuie la recâștigarea feminității după lupta dificilă cu cancerul. Ce presupune intervenţia şi ce variate de reconstrucție există, ne informăm în această ediţie.

Foto

Moderator: Ana Maria Ghiur

Producător tv: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

7:00 Drag de Romania noastră! (R)

Concert * Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

​Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

9:55 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri