loader
Foto

Recomandările specialiştilor în noi ediţii „Un doctor pentru dvs.”, la TVR i

În săptămâna 30 mai – 2 iunie, de la ora 18.30, de luni până joi, la TVRi discutăm pe teme medicale cu specialiştii invitaţi, despre arta de a fi un părinte bun şi împăcarea cu natura, precum şi despre alte subiecte medicale de interes.

 

Ana Maria Ghiur
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 30 mai –Trombofilia şi sarcina

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Invitata lui Irninis Miricioiu de luni este dr. EMEL NURALTAY, medic specialist obstetrică – ginecologie, Șef secție Obstetrică, Spitalul Sanador. O sarcină este un complex de stări și modificări fiziologice pe care le suferă atât mama cât și fătul, în creșterea lui evolutivă.

În orice moment, fiecare femeie trebuie să-și monitorizeze starea de sănătate pentru că, în perioada de sarcină, pot să apară multiple complicații care pot afecta sau nu fătul însă, mama poate căpăta afecțiuni, de la infecții până la diabet și hipertensiune arterială.

Ce este trombofilia și cât de important este diagnosticul acesteia, pentru a preîntâmpina evenimente nedorite, aflăm în această ediție.

Marţi, 31 mai – Ediție dedicată Zilei Mondiale fără tutun

Îndemnul primei părți, STOP FUMAT! este lansat de dr. MAGDALENA CIOBANU, medic primar pneumolog și tabacolog, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, în dialog cu Sorin Sîrbov.

În a doua parte a emisiunii, dr. DANIELA VRÂNCEANU, medic primar ORL, Coordonator Compartimentul ORL, Spitalul Universitar de Urgenţă, vorbește despre: FUMATUL ȘI CANCERELE DE CAP ȘI GÂT. CAUZE ȘI EFECTE. Aflăm informații detaliate privind afecțiunile cele mai frecvent apărute la nivelul nasului și gâtului.

Ediția este dedicată Zilei Mondiale fără tutun și aduce informații prețioase legate de influența fumatului asupra cancerelor de la nivel nasofarigian și gât. Primul tip de cancer este rar comparativ cu alte tipuri de cancere (sân, colon, prostată etc), dar riscul de apariție este mare, mai ales la fumătoarii activi, însă și la cei pasivi. Tot la aceștia, tipurile de cancer care apar mai frecvent sunt cele de la nivelul laringelui, nasului, cavității bucale și faringelui. Anual, mai mult de 500.000 de oameni de pe mapamond sunt diagnosticați cu unul dintre aceste tipuri de cancer.

(w882) Un doctor


Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 1 iunie – Arta de a fi un părinte bun

Discuţia din prima parte a ediţiei va fi purtată de moderatoarea Ana Maria Ghiur cu prof. dr. ALEXANDRU BUCUR, medic primar chirurgie oro–maxilo–facială , doctor în științe medicale, Șef secție Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a UMF „Carol Davila”, pe tema CONTRAINDICAŢII ŞI EŞECURI ÎN IMPLANTOLOGIE.

Reușita unei intervenții chirurgicale stomatologice sau a unui implant dentar rezultă din experiența medicului stomatolog și din preocuparea pacientului de a respecta toate recomandările acestuia. Altfel, pot apărea complicații. Dacă pacientul are afecțiuni generale grave netratate, acestea pot influența vindecarea organismului. Indiferent dacă este vorba de inserarea unui implant sau nu, organismul poate reacț iona violent sau cronic după intervenție, cu lipsa vindecării gingiei sau a osului.

Pentru ediţia din 1 iunie, am pregătit şi un subiect de sărbătoare a copiilor. Aflăm ARTA DE A FI PĂRINTE BUN, în dialog cu acad. prof. dr. DAN MIRCEA ENESCU, medic primar Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, prim- vicepreşedinte al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România. Când apare pe lume, copilul nu vine și cu instrucțiuni pentru părinți. Pentru fiecare dintre aceștia, creșterea și dezvoltarea unui tânăr este o adevărată provocare, grea, dar frumoasă. Iar reușita depinde de cunoștințele și informațiile pe care le acumulează, de-a lungul evoluției copilului, pentru a fi întotdeauna capabil să ofere cel mai bun suport fizic, mental și psihologic.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 2 iunie – Împăcarea cu Natura

NATURA ȘI SĂNĂTATEA este tema de la care porneşte dialogul lui Sorin Sîrbov cu acad. ing. ch. ŞTEFAN MANEA, dir.gen. HOFIGAL, și cu dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală din Breaza.

În fiecare an, pe 5 iunie se sărbătorește Ziua Internațională a Mediului. Cu această ocazie, în semn de recunoștint ă pentru natura care oferă atâtea soluții pentru sănătatea noastră, vă îndemnăm să o protejăm și să conștientizăm importan ța ei.

Oferim informații utile legate de utilizarea plantelor și a substanțelor active extrase pentru tratarea multiplelor afecțiuni cu care se confruntă omul, încă din primii ani ai evoluției lui. E demonstrat științific că ingredientele cele mai bune pentru sănătatea și frumusețea noastră sunt cele naturale.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

2:00 Miturile comunismului

*Frontieriştii

Un fenomen încă tabu pe agenda publică: fenomenul frontierist, adică fuga din ţară, prin trecerea ilegală a frontierei, în perioada comunistă. Un capitol sângeros al istoriei noastre recente: mii de fugari, prinşi, au fost împuşcaţi sau torturaţi în anchete, iar pentru toate acestea, după 35 de ani de democraţie, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Invitaţi: Marina Constantinoiu, jurnalistă, a creat o campanie de presă dedicată fenomenului frontierist şi Cătălin Popescu, un frontierist care a traversat Dunarea înot

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri