loader

RECOMANDĂRI Logo

4:00 A doua Românie (R)

La A doua Romanie, vorbim despre rezilienţă, despre echilibrul interior şi despre creativitate. Vă aducem în atenţie o poveste de viaţă impresionantă şi motivaţională, a unei persoane remarcabile, care reuşeşte prin ceea ce face, să inspire foarte mulţi oameni, din ambele locuri cărora le aparţine: România şi Marea Britanie. A dezvoltat numeroase programe pentru membri comunităţii româneşti din Londra, este antreprenoare şi mentor în programe de dezvoltare personală. Despre această experiență impresionantă dar şi despre noile proiecte pentru care se află în România, dicutăm cu invitata noastră Veronica Costache.

Şi tot în această ediţie vorbim despre performanţa internaţională la cel mai inalt nivel, în contextul în care o echipă formată din 12 elevi de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti a câştigat Marele Premiu la Concursul Internaţional "National Space Society"-NASA Space Settlement Contest. Este pentru prima oară în ultimii 6 ani când o echipă din România câştigă Marele Premiu, iar elevii și profesoara lor au fost invitați să prezinte proiectul câștigător la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială din Los Angeles, California.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Vindecătorul prin cuvinte

Profesorul Daniel Mirea este un psihoterapeut renumit in societatea londoneza.

A plecat din ţară imediat după Revoluţie. Visa să studieze psihologia, specialitate care, la vremea respectivă, nu era în România. A plecat în Marea Britanie, a absolvit facultatea şi are titlul de doctor.

Este specialist de mai bine de 25 de ani în psihoterapie şi sănătate mintală. Este membru al Asociaţiei Britanice de Psihoterapie Cognitivă şi Comportamentală şi asociat senior la Royal Society of Medicine.

De asemenea, este şef de catedră la două universităţi din Londra, Academia existenţială ce se află sub tutela Middlesex University şi la Regent's University. Cursurile pe care le predă sunt la nivel de masterat şi doctorat în psihoterapie cognitiv comportamentală. Are şi o clinică privată. A tratat mii de pacienţi şi supervizează medici din toată Europa, dar şi din Canada şi America Latină. Oferă consultanţă ministerului sănătăţii din Marea Britanie şi unor fundaţii de sănătate mintală care sunt patronate de prinţul William. De altfel, a întâlnit şi membri ai familiei regale în numeroase rânduri.

Realizator şi producător Angela Avram

(Reluare)

 

#tvri