Plantele au fost, sunt și vor rămâne o sursă de energie prețioasă prin care omul vibrează cu natura și cu universul din care face parte. În completarea unui aport suficient de elemente esențiale, plantele medicinale vin să ajute organismul. Acestea concentrează în structurile lor toate substanțele principale de echilibrare și tratare a carențelor și dezechilibrelor generatoare de boli.
În Săptămâna Luminată, povești extraordinare se aștern la drum! Medici tineri revin Acasă...
Rând pe rând, profesioniști cu ani de experiență în spitale de prestigiu din străinătate, au decis că Acasă e mai bine și pot face o diferență. Sunt tineri, pasionați și determinați să contribuie la transformarea sistemului medical românesc, să aducă inovație și să ofere pacienților îngrijiri la standarde internaționale.
Medici pentru România - Întoarcerea care vindecă
După tratarea pacienților, în Germania, timp de 12 ani, dr. Theodor Lutz, specializare în imagistică și radiologie intervențională, a ales România.
Doctor în științe medicale, cu un parcurs profesional remarcabil de peste un deceniu în Germania, unul dintre cele mai evoluate sisteme medicale din Europa, a avansat de la medic rezident până la șef de secție și a adus apoi, în țara natală, tehnici moderne, fiind unul dintre puținii specialiști din România care realizează intervenții oncologice minim-invazive, menite să ofere alternative eficiente pentru pacienții diagnosticați cu cancer. Printre cele mai importante proceduri amintim: ablații tumorale - tratament curativ inovator ce permite distrugerea tumorilor fără operație, biopsii minim - invazive ghidate imagistic – esențiale pentru un diagnostic oncologic precis, chemoembolizare hepatică – procedură paliativă minim-invazivă utilizată în cancerul hepatic inoperabil, care crește semnificativ speranța de viață a pacienților. Aproximativ 80% dintre cancerele hepatice nu pot fi operate, iar radiologia intervențională reprezintă singura soluție eficientă pentru acești pacienți. Astfel, prin tehnici inovatoare, medicina de top poate fi accesibilă și în România, iar pacienții oncologici au o șansă la o viață mai bună.
Dr. Lutz se implică activ și în proiecte de voluntariat pentru sprijinirea pacienților din comunități defavorizate. Este parte activă a programului medical de voluntariat „Din grijă pentru tine”, un ”spital mobil” care oferă consultații și investigații gratuite în zone unde accesul la servicii medicale este limitat. Cu această Caravană medicală, medici din toată țara oferă servicii gratuite pacienților din zone vulnerabile.
Despre prof. dr. Dumitru Bagdazar, ctitorul neurochirurgiei românești, cu Prof. Dr. Mircea Gorgan, medic primar neurochirurgie, Șef Clinică Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”
Tratamentul infecțiilor respiratorii
Dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, povestește despre beneficiile a două plante antivirale care apar și în Biblie. Una dintre ele este chimenul negru, menționată în toate scrierile părintelui medicinei, Hipocrate.
Urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastă” sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 12:00; în reluare luni, 28 aprilie, de la ora 15:00 și miercuri, 30 aprilie, de la ora 4:00.
***
Echipa emisiunii:
Prezentator: Măriuca Mihăilescu
Jurnalist tv: Lucian Băbeanu
Realizator & producător: Monica Ancuța Tiuntiuc
Credit foto: arhiva emisiunii/Monica Ancuța Tiuntiuc
***
Un doctor pentru dumneavoastră, de 17 ani împreună cu publicul TVRi
Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.
Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.
La TVR Internaţional, sâmbătă, de la ora 12.00 și în reluare luni, de la ora 15:00 și miercuri, de la ora 4:00. Împreună pentru sănătate!