loader
Foto

Râs de calitate, sâmbătă şi duminică la TVR Internaţional

La final de săptămână, la TVR Internaţional, puteţi urmări două filme semnate de Nae Caranfil, unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani.

 

Filmul românesc la TVRi

Astfel, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 22.00 (ora României), vă dăm întâlnire cu Mircea Diaconu şi Florin Călinescu, într-una dintre comediile anilor ’90 – “Asfalt Tango”.

Producţia spune o poveste din România imprevizibilă a anilor '90, când 11 fete frumoase pornesc într-o călătorie cu autocarul către mirajul vieţii de artist la Paris. Ele sunt însoţite de un impresar local dubios, un şofer fără scrupule şi o franţuzoaică cinică, obişnuită cu lumea dură a show-biz-ului.

Neprevăzutul apare când soţul uneia dintre fete, care nu poate accepta ideea că a fost părăsit, porneşte într-o cursă de urmărire, condimentată cu furturi de maşini, atacuri armate şi răpiri.

“Asfalt Tango” poate fi urmărit sâmbătă, 4 octombrie, la 22.00 şi în reluare duminică, 5 octombrie, la 4.00, orele României.

 

“În comedie nici un cineast nu se poate îmbăta cu apă rece. Dacă publicul nu râde, nu el e cel lipsit de umor, ci filmul. Râsul publicului îţi dă măsura exactă a reuşitei intenţiilor tale ca autor. O sală care tace la o comedie dă un verdict fără drept de apel. Poţi să minţi că ţi-ar fi plăcut la nebunie filmul cutare, dar nu poţi să te faci că râzi. Ceea ce nu înseamnă, aşa cum greşit s-a interpretat, că ilaritatea din sală indică neapărat o comedie bună. Râsul are şi el diverse paliere de calitate. Există şi râs vulgar”, declara Nae Caranfil într-un interviu.

 

Duminică, TVR Internaţional a programat, la 4.00 şi 22.00 (orele României) filmul “E pericoloso sporgersi”, tot în regia lui Nae Caranfil.

Acţiunea se petrece într-un orășel de provincie unde, în 1989, frustrarea politică se îmbină cu cea erotică. Aici o elevă, un actor și un soldat trăiesc obsesia evadării din orășelul ca o cazarmă, în țara somnolentă ca un orășel de provincie ce seamănă cu o cazarmă.

În această producţie îi veţi putea (re)vedea pe Natalie Bonifay, George Alexandru, Marius Stănescu, Valentin Teodosiu şi, din nou, Florin Călinescu.

  • Invitat la "Interviurile Telejurnalului", în luna mai, regizorul declara:  "Ai o datorie foarte mare faţă de spectator. Trebuie să-l surprinzi în fiecare clipă". Mai multe detalii AICI.

Ce alte filme româneşti v-am mai pregătit în acest weekend la TVR Internaţional, aflaţi de AICI.

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioţea, jurnalist TVR

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producători: Mihaela Căciuleanu, Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

17:00 Interviu cu Şerban Foarţă

Prezintă Călin Andrei Mihăilescu

Realizat de Universitatea de Vest din Timişoara

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Efectele exceselor de sărbători

Efectele exceselor de sărbători

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" în care discutăm despre efectele exceselor de sărbători, tratarea bolilor de oase și legătura ...

 

#tvri