loader
Foto

Radioterapia în cancer şi îmbătrânirea populaţiei, la „Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 13 - 16 iunie, de la ora 18.30, de luni până joi, la TVRi vorbim despre complicaţiile infarctului miocardic, aflăm cât de benefică este radioterapia în cancer şi cum reuşeşte stomatologia modernă să ne ajute în recăpătarea dinţilor.

 

Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur
Sorin Sîrbov

Luni, 13 iunie  - Despre complicaţiile infarctului miocardic

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

România se află pe primele locuri în clasamentul bolilor cardiovasculare. Incidenţa acestor boli a crescut în ultimii 10-15 ani, avertizează cardiologii. 60% dintre decese au drept cauză boli la nivelul inimii.

Un anevrism este o dilatare, o lărgire de forma unui balon, a unei artere, datorată slăbirii peretelui acesteia. Boala se poate produce la nivelul oricăror artere, de la aortă până la carotide sau femurale şi la nivelul inimii. Când atacul de cord nu poate fi tratat medicamentos şi viaţa pacientului este în pericol, se recurge la bypass coronarian.

Irninis Miricioiu discută pe această temă cu dr. Daniela Popescu, medic primar cardiologie, cercetător ştiinţific principal grad 3, competenţe în ecografie vasculară, ecocardiografie transesofagiană, Sp. SANADOR, și cu conf. dr. Horaţiu Moldovan, medic primar chirurgie cardiovasculară, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale, Şef Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul SANADOR.

Marţi, 14 iunie  - Despre tratamentrul ligamentelor şi a monturilor (hallux valgus)

Conform statisticilor, în România, 90% dintre femei poartă încălţări nepotrivite, incomode, care duc la deformări ligamentare şi osoase la nivelul tălpii piciorului şi chiar al coloanei. 60% dintre aceste femei suferă de hallux valgus, adică de monturi.

Monturile sunt deformări ale încheieturii degetului mare de la picior, care afectează, în general, femeile într-un număr mai mare decât bărbaţii. Corelată şi cu sensibilitatea moştenită în mod ereditar, uneori se ajunge la osteoartrită sau artrită reumatoidă.

Sorin Sîrbov vorbeşte despre această afecţiune cu dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie traumatologie, Spitalul SANADOR.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 15 iunie - Dantura fixă în 8 ore. Mit sau realitate?

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ana Maria Ghiur răspunde dilemei împreună dr. Irina Trosca, medic stomatolog, competență în implantologie orală, LiviaDENT.

Implantologia devine, pe măsură ce îşi dezvoltă metodele de tratament stomatologic, o specialitate de succes, care angrenează tot mai mulţi specialişti, dar și pacienți, în dorința de a reda funcţiile şi estetica danturii.

Cum reuşeşte stomatologia modernă să ne ajute ca în scurt timp să ne recăpătăm funcţionalitatea dinţilor şi zâmbetul, aflăm din această ediţie.

Joi, 16 iunie - Despre radioterapia în cancer

În prima parte a emisiunii, Sorin Sîrbov îl are invitat pe dr. Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapie, cu care vorbeşte despre acest subiect.

România se situează pe primele locuri cu bolile de cancer, a doua cauză de mortalitate în lume. Au evoluat metodele și tehnicile de tratament, printre care, radioterapia ocupă un loc foarte important.

Se folosesc aparate ultraperformante care au o precizie ridicată a iradierii şi reduc substanţial  timpul de tratament. Se foloseşte radiaţie ionizantă pentru a distruge celulele canceroase, cu un minimum de efecte secundare la nivelul organelor sau a ţesuturilor sănătoase din vecinătatea tumorii, fără a avea influenţe majore asupra calităţii vieţii pacienţilor.

În partea a-II-a, vorbim despre îmbătrânirea populației de pe glob, care a suferit o creștere rapidă ca urmare a modificărilor de mediu: climatic, biologic, social.

Se preconizează că, în 2050, România va avea 16 milioane de locuitori. Se impune o schimbare a modului de abordare, atât medical cât şi relaţional, a fenomenului psihosocial şi biologic - bătrâneţea.

Invitat prof. dr. Gabriel-Ioan Prada, medic primar geriatrie şi gerontologie, psihogeriatrie, medic primar medicină internă, preşedintele Societăţii Române de Geriatrie şi Gerontologie, director medical al Institutului Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri