loader
Foto

Proiecte care schimbă România, la ”Corespondent TVRi”

Joi, 28 aprilie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional aţi cunoscut români care se luptă să schimbe lucrurile în ţară sau care sunt remarcaţi în afară pentru arta şi măiestria lor.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru că de curând am sărbătorit Ziua Pământului şi pentru că suprafaţă împădurită din România este în continuă scădere, mai ales în sudul ţării, vorbim, în această ediţie, despre un proiect de mediu născut din pasiune pentru educaţie şi natură. “Pădurea copiilor” s-a născut în urmă cu 8 ani la iniţiativa asociaţiei Viitor Plus şi are ca scop împădurirea terenurilor degradate din sudul României.  Între timp, mulţi voluntari s-au alăturat acestui proiect prin campania “Aleg să împăduresc”. Pe doi dintre ei i-aţi cunoscut într-o ediţie anterioară. Dacă Andrei Roşu şi Vlad Tănase au susţinut această cauză alergând la unul dintre cele mai grele maratoane din lume, la Cercul Polar, acum am vorbit cu Andrei Gligor, care tocmai s-a întors de la altă competiţie extremă, de data aceasta din deşert: Marathon des Sables. Împreună cu noi s-a aflat şi Teodora Pălărie, vicepreşedinte al asociaţiei Viitor Plus.

(w882) Andrei Gli

(w882) Teodora PÄ

V-am adus în atenţie şi performanţele unor tineri pianişti din România, premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale şi remarcaţi din ce în ce mai des de personalităţi din lumea muzicală de la noi şi din afară ţării. Unul dintre evenimentele de anvergură la care au participat zece tineri pianişti din ţară noastră a fost prima ediţie a concursului internaţional de pian "Merci, Maestro!" din Belgia, care s-a desfăşurat în perioada 16-17 aprilie 2016. Am vorbit despre realizările tinerilor pianişti, dar şi despre anii de studiu, care stau la baza acestor performanţe, împreună cu profesoara Geanina Adina Sălăgean , de la Colegiul Naţional de Artă Dinu Lipatti din Bucureşti şi patru dintre elevii săi: Alexandru-Alin Barbu, Andreea Dinică, Roberta Amalitii, Timeea Crăiţa.

(w882) Geanina Sa

(w882) Elevi Dinu

“Producers on the Move” este un program dedicat producătorilor de film şi organizat anual în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Programul se află la cea de-a 17-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 14-17 mai şi se va bucura şi de o prezenţă românească. Anamaria Antoci va fi prezentă în acest progam alături de producători din ţări precum Franţa, Norvegia, Bosnia şi Herţegovina, Italia, Finlanda, Elveţia, dar înainte de asta a venit la noi în studio pentru a vorbi despre însemnătatea acestei selecţii, dar şi despre satisfacţiile profesiei de producător de film.

(w882) Anamaria A

La începutul lunii iunie, în Italia au loc alegeri administrative. Membrii comunităţilor româneşti din peninsulă, în caliate de cetăţeni comunitari cu drept de vot, şi-au desemnat deja candidaţii pentru posturile de consilieri locali. Anul acesta vine, însă, cu o noutate. O româncă şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al unei localităţi din apropiere de Roma. Roxana Bugheanu, în vârstă de 39 de ani, este candidata românilor pentru fotoliul de primar în localitatea Marino şi a acceptat să ne ofere detalii despre această candidatura.

(w882) Roxana Bug

Avem privilegiul de a vorbi în continuare cu unul dintre românii care fac cinste ţării lor în lume. Mai mult decât atât, se bucură de succes, sunt respectaţi şi apreciaţi şi în ţara în care au ales să trăiască, să profeseze şi să contribuie la dezvoltarea societăţii respective la cel mai înalt nivel. Prof. Dr. Marius Stan este o astfel de persoană: o personalitate complexă, cu preocupări şi pasiuni diverse şi care se recomandă aşa: creator, lider şi servitor al societăţii. Marius Stan este cercetător principal la Institutul Argonne din Chicago, şi profesor la două universităţi din acelaşi oraş. Până anul trecut a fost Consilier Principal pe probleme de Informatică la Ministerul Energiei al SUA în Washington DC.

(w882) Marius Sta

Expoziţia ContempL`art 07 “Complementari” a fost vernisată zilele trecute la sediul Casei de Licitaţii Goldart din Bucureşti. Expoziţia cuprinde lucrări ale artiştilor Gheorghe Lişiţă şi Veronica Iftodii, iar temele abordate de cei doi par a fi complementare. Lucrările expuse sunt realizate în tehnică picturii în ulei pe pânză.

(w882) Gheorghe L

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri