loader
Foto

Programe şi evenimente dedicate românilor de pretutindeni, la „A doua Românie"

TVR Internaţional vă invită să revedeţi o ediție a emisiunii „A doua Românie" în care Corina Dobre și invitații săi au adus în atenţie poveşti de viaţă impresionante, joi, 19 august, de la ora 21:00.    

 

Corina Dobre
A doua Românie

În această ediție am aflat despre programe şi evenimente organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi de reprezentanţi ai mediului asociativ din străinătate.

(w882) Ursache

Oana Ursache, secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a vorbit despre importanţa unei relaţii bazate pe respect între cele două Românii, cea din țară și cea din afara graniței, despre nevoia de a rupe bariera dintre românii de aici și cei de acolo, dar și despre programele dedicate românilor din Diaspora și din comunitaile istorice, din jurul granițelor.

(w882) Balatchi

Despre provocările cu care se confruntă românii din Marea Britanie în această perioadă ne-a oferit detalii Alina Balatchi, membru fondator al Asociației Romanian Women in the UK şi una dintre cele mai active reprezentante ale comunității românești din Anglia, despre care prietenii spun că „poți s-o scoți din România, dar nu poți scoate niciodată România din ea”.

(w882) Mitranescu

Cristiana Mitrănescu este directoarea unui spital-cămin pentru persoane vârstnice de la Bordeaux și a fost decorată recent cu Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler, ordin semnat de președintele Franței, Emmanuel Macron.

(w882) Album belg

Pentru a-i cunoaște mai bine pe românii din Belgia, a fost lansat recent, la Bruxelles, volumul Români belgieni, români europeni.

(w882) Loghin CR

Cornel Radu Loghin, inițiatorul proiectului, a vorbit despre această culegere de texte scrise de conaționali care fie au povestit experiențe personale referitoare la traiul și adaptarea în Belgia, fie au făcut o radiografie a societății.

(w882) Dudnic

Cu noutăți despre cei care trăiesc foarte departe de țara lor de origine, în Canada, a venit Raul Dudnic, jurnalist, producător de televiziune şi muzician. Noi românii se numește emisiunea pe care o realizează de aproape 20 de ani la Toronto, iar acum a lansat un nou album la care a lucrat 10 ani.

***

Echipa emisiunii:

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

***

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

17:00 Interviu cu Şerban Foarţă

Prezintă Călin Andrei Mihăilescu

Realizat de Universitatea de Vest din Timişoara

(redifuzare)

17:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri