loader

Produse fabricate în România, apreciate în lumea întreagă

Danilo Cecchin - administratorul Art Wood din Hunedoara şi Raluca Pache, directorul Pro Comod Shoes din Bucureşti, au fost la Investiți în România! miercuri, 5 februarie, unde au vorbit despre afaceri de succes.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

UPDATE: Ediția din 5 februarie este disponibilă online pe TVR+

Art Wood este o societate cu capital italian şi activităţi în industria prelucrării lemnului. Compania fost înfiinţată în 2006, în localitatea Aurel Vlaicu de lângă Orăştie, are mai mult de 50 de angajaţi şi o cifră de afaceri ce a depăşit 1 milion de euro anul trecut. Unitatea hunedoreană dispune de capacităţi pentru fabricarea de produse diverse, de la semifabricate şi cherestea, parchet masiv şi stratificat, până la mobilier clasic şi de lux. Piesele sunt comercializate atât prin partenerii din ţară, cât şi din Italia, Ucraina, Rusia, Franţa, Germania, Maroc.

Înfiinţată în 1997, Pro Comod Shoes este o firmă cu capital 100% românesc, specializată în producţia de încălţăminte. La început erau realizate produse exclusiv în sistem Iohn. Investiţia în utilaje şi în clădire a fost importantă, de peste 1 milion de euro. În anul 2010, compania bucureşteană a lansat brandul pentru copii PJ Shoes, menit să ofere funcţionalitatea necesară încălţămintei pentru cei mici, într-un design modern. În prezent, articolele sunt distribuite atât în ţară, cât şi în străinătate.

***

Emisiunea Investiţi în România!-Afaceri de succes este în direct, în fiecare miercuri, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova. Nu uitaţi că emisiunea poate fi urmărită şi online, pe TVR+.

19:00 Deceniul ascuns

*Episodul 10

Documentar

Hobby-urile anilor 80

Episodul 10 ne aduce imagini din trecutul recent, anume din 2011, cand Muzeul Național de Arta Contemporana a gazduit, pentru cateva luni, Muzeul Benzii Desenate. Expoziția de reviste BD din a doua jumatate a secolului XX a fost curatoriata de Dodo Nița, cel mai cunoscut istoric al benzii desenate romanești, autor al unui volum omonim, alaturi de Alexandru Ciubotariu. Intalnirea din Muzeul Benzii Desenate ne vorbește despre un hobby al tinerilor din anii 80, care citeau reviste cu lanterna, atunci cand se taia curetul, și se intalneau la Cenacluri SF unde discutau cele mai importante titluri din literatura lumii, unele interzise la tipar. Un alt hobby notoriu al epocii a fost colecționarea timbrelor. Despre filateliști și creatori de timbre vorbim in partea a doua a episodului, alaturi de doi specialiști dintr-un renumit magazin Romfilatelia din București. Pe acolo au trecut mulți preșcolari, duși de mana de parinți sau bunici, in cautarea colițelor rare, nedantelate, sau a seriilor neștampilate de peste mari și țari. De ce nu dorea Ceaușescu sa fie portretizat in timbre, care erau cele mai ilustrate teme și cum au promovat autoritațile pasiunea pentru filatelie vom afla urmarind Episodul X al serialului Deceniul ascuns.

Producător Ruxandra Ţuchel

19:50 Colindă tradiţională românească (R)

*Colind 4

Interpreteaza Ioan Bocşa

(Reluare)
 
 „Gala Dezvoltării Durabile 2024” - DIGITALIZARE

Organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, „Gala Dezvoltării Durabile” este un eveniment anual ce ...

Concertul ”Sufletul meu de copil” - Paul Surugiu – Fuego

Super concertul ”Sufletul meu de copil”, o productie pop simfonică amplă, cu multe nostalgii, bucurii, piese de ieri şi până azi, dar şi multe ...

”România în lume” – o ediție de sărbătoare la TVR Internațional în a doua zi de Crăciun

Nașterea Domnului este, prin excelență, o sărbătoare a familiei, a bucuriei de a fi împreună.

 

#tvri