loader
Foto

Galerie foto

Articolul VII: Mandatul României la Președinția Consiliului UE

Temele ediţiei de miercuri, 3 iulie: prima Președinție română a Consiliului UE și Ziua Drapelului Național al României în Olanda. De la ora 21:30, pe TVR Internaţional.

 

Mihaela Crăciun
ANTONIO MOMOC
Articolul VII

Invitat: Ambasador Lazăr Comănescu, fost ministru de externe.

De la Bruxelles va interveni, prin telefon, ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu.

Vom difuza interviuri cu Brândușa Ioana Predescu, ambasador al României în Regatul Țărilor de Jos, Ladislaw Hamran, președinte Eurojust, Sven Tepl, CEO și director artistic al Residentie Orkest.

Președinția României la cârma Consiliului UE s-a încheiat după o perioadă extrem de intensă, de negocieri cu Parlamentul European, mereu în strânsă colaborare cu statele membre si instituțiile UE. A fost un mandat care a arătat capacitatea, valoarea, expertiza, ambiţia şi determinarea României de a fi un partener european serios, dedicat, implicat, activ şi un promotor al valorilor şi principiilor europene.

După ediția specială realizată la Bruxelles, cu prilejul conferinței de presă despre EUROPALIA România, de la sediul Ministerului de Externe belgian, această ediție va aduce Haga în prim plan. În capitala diplomației multilaterale, al agențiilor europene și numeroaselor instituții internaționale, au acordat interviuri, în exclusivitate pentru Articolul VII, președintele EUROJUST, domnul Ladislav Hamran, omnul Sven Tepl, CEO și director artistic al Residentie Orkest, ambasadorul României la Haga, doamna Brândușa Predescu. În Olanda, am sărbătorit și Ziua Drapelului Național al României împreună cu elevii Școlii de pe lângă Parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, preot dr. Ioan Dură.

(w882)

Mihaela Crăciun cu Ambasadorul României la Haga, doamna Brândușa Predescu și președintele EUROJUST, domnul Ladislav Hamran.

 

(w882)

Echipa Misiunii României la UE

 

 

 

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri