loader
Foto

"Prezenţe româneşti" cu familia preotului Nicu Liuţă din Columbia Britanică

Sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 22.40, la TVR Internaţional, am urmărit o ediție "Prezenţe româneşti"cu familia preotului Nicu Liuţă din Columbia Britanică. În reluare joi, la 6:20, ora României.

 

Mihaela Crăciun
Prezenţe româneşti

Distanțele n-au constituit și nu constituie pentru Ioana şi Nicu Liuţă un impiediment în păstrarea legăturii cu patria mamă, chiar daca de 20 de ani sunt în Canada, unde au sosit cu doua valize și cu fetița care avea doi ani. Şi-au dorit Vancouver după ce au văzut câteva broşuri şi s-au simţit atraşi de natura şi cultura din Columbia Britanică.

(w882)

Canada a reprezentat pentru ei oportunitatea  de a îşi folosi talanţii şi  au reuşit cu prisosinţă. Ioana-Livia Liuţă a fost câștigătoarea Premiului din anul 2022 acordat lucrătorilor cu responsabilități în digitizarea, prezervarea digitală și accesibilitatea resurselor bibliotecilor de pe continentul nord-american, iar părintele Nicu este consilier spiritual la cel mai mare spital din Vancouver.

Sosită la 23 de ani în Canada, Ioana Livia a absolvit Colegiului Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița și Facultatea de Geografie la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj unde este înscrisă şi la doctorat.

Parintele Nicu Liuţă, preot paroh la Biserica Ortodoxă Română Sfântul Gheorghe din New Westminster, a urmat Liceul sanitar la Hunedoara, Facultatea de biologie și Facultatea de teologie ortodoxă la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. De asemenea, are un masterat în biologie moleculară şi este pasionat de pictură, fiind hărăzit cu talent artistic.

(w882)

(w882)

Familia Liuţă încearcă să promoveze credința, cultura, tradițiile, portul, folclorul, valorile  caracteristice spiritualității românești, buna înțelegere, toleranța şi să aducă bucurie românilor aflaţi  în Columbia Britanică.

15:00 România…în bucate

* Cooking Show

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator Bogdan Moraru

Producător Costin Miron

O productie TVR Targu-Mures pentru TVR2

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

15:30 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023. Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațioanl, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

 

#tvri