loader
Foto

Galerie foto

Premiile AJTR pentru performanţă în turism

Conf. univ. dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România, Mihai Ogrinji, preşedinte Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România şi Doru Dinu Glăvan, președinte Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România au fost invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 6 martie, la TVR Internaţional, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Turismul autohton a urmat evoluţia generală a economiei şi a înregistrat în 2017 cel mai bun an de după 1990.

Conform estimărilor, numărul total al turiştilor care au ales destinaţii din România a depăşit 12 milioane, dintre care aproximativ 2,6 milioane au fost străini. Cei mai mulţi au fost din Europa, Asia şi America de Nord, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

(w882)

Avansul ar putea fi şi mai mare dacă promovarea obiectivelor naturale, tradiţiilor, evenimentelor culturale de anvergură se va face ţintit, în funcţie de tipologia turiştilor, astfel încât informaţia să ajungă la cei care își doresc să petreacă un sejur în România. Nu este vorba doar despre formarea unei imagini care să atragă, ci şi despre crearea de locuri de muncă şi scoaterea din anonimat a unor zone extraordinar de frumoase.

(w882)

În ultima perioadă, incertitudinile legate de securitate la nivel mondial, cât şi evoluţia produsului turistic românesc s-au transformat în oportunități. Fie că vorbim despre turism rural, ecologic, cultural, balnear, fiecare zonă în parte este specială şi aşteaptă să fie descoperită. Jurnaliştii de turism susţin promovarea industriei ospitalităţii. Ca în fiecare an, în preajma zile de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu, eforturile, dăruirea, şi talentul acestora au fost premiate la Gala Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România.

(w882)

Deschidem un nou sezon al emisiunii cu o invitaţie în vacanţă, pe meleagurile natale!

***

“Investiţi în România!” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

 

#tvri