loader
Foto

Galerie foto

Poveştile românilor „Cu România în suflet” sunt la TVR Internaţional

Începând cu 30 mai, când a fost sărbătorită Ziua Românilor de Pretutindeni, TVR Internațional a lansat campania „Cu România în suflet!”, o serie de mini interviuri difuzate pe canalul TVRi și publicate pe site.

 

Milioane de români, plecaţi în diferite colţuri ale lumii, au dus cu ei o bucată din România de acasă, frânturi dintr-o Românie păstrată cu grijă. Au vorbit colegilor, prietenilor şi „străinilor” despre această Românie prin faptele lor, prin implicarea lor în comunitățile socio-profesionale în care s-au integrat. Pentru mulți dintre străini, colegii lor români înseamnă de fapt România întreagă.

(w882) nistru tim

Printre mesajele primite de TVRi din partea multor români de departe sau de aproape sunt şi cele care vorbesc despre nevoia de a face cunoscute, în ţară şi în străinătate, poveştile românilor care pot fi exemple de viață pentru cei de lângă ei.

(w882) coru pro a

foto: Corul Pro Arta

Filmați de ei sau de prieteni, vorbind despre ei sau despre oamenii care le-au fost exemple de viață şi i-au ajutat în străinătate, români din lumea largă vorbesc despre ei şi despre România pe care o poartă în suflet în cele mai îndepărtate colțuri de lume.

(w882) dan istrat

foto: Dan Istrate

Pe canalul TVR Internațional, pe conturile oficiale de Facebook şi YouTube ale TVRi precum și pe site-ul tvri.tvr.ro, publicul poate întâlni români deosebiți, cu poveştile lor de viaţă, români de la care vom afla despre cât de greu este să rămâi român în suflet şi în trăire departe de ai tăi și de locul în care te-ai născut.

Din Australia și până în America, străbătând Europa în lung și-n lat sau adunând amintirile celor ajunşi în Asia sau în Africa, vom afla împreună despre români care trăiesc Cu România în suflet!

***

Canalul TVR Internațional a fost creat ca punte de legătură între românii din străinătate și România. Încă din decembrie 1995, programele TVR Internațional au cuprins emisiuni interactive în care au fost implicați mulți dintre românii din Diaspora sau din comunitățile istorice din jurul României. Când a fost posibil, echipele TVR Internațional au mers pe urmele românilor, le-au ascultat poveștile de viață, dorurile și necazurile. Pe parcursul anilor, am încercat, de asemenea, să aducem în emisiuni dedicate oameni care să vină cu soluții pentru problemele românilor din străinătate.

TVRi continuă aceste demersuri atât prin campanii punctuale, cât şi prin intermediul emisiunilor interactive proprii, difuzate de luni până vineri, de la ora 21.00.

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Regizorul Nae Caranfil vine la „Noaptea Albă a Filmului Românesc” | VIDEO

În luna iunie,  Televiziunea Română îi dedică „Noaptea Albă” regizorului Nae Caranfil. TVR Cultural, TVR Moldova (simultan) şi TVR Internaţional ...

Gala divelor la ”Drag de România mea”

Gala divelor la ”Drag de România mea”

publicat: sâmbătă, 03 iunie 2023

Duminică, 4 iunie, de la ora 15.00, la TVR 2,  vă dăm întâlnire în gala a zecea a sezonului 10 aniversar. Este o gala cu multe surprize, duete ...

TVR aduce în atenţie potenţialul strategic al diasporei prin campania Smart Diaspora

• Proiectul debutează la TVR Internaţional • Interviuri cu personalităţi recunoscute în plan internaţional vor fi difuzate zilnic în grila de vară