loader
Foto

Galerie foto

Povestea celor mai frumoase locuri din Dâmboviţa, la TVR Internaţional

Miercuri, 27 ianuarie, de la ora 22.00, la TVR Internaţional revedem cele mai frumoase locuri din Dâmboviţa alături de Sorin Burtea şi invitaţii săi: conf. univ. dr. Adrian Ţuţuianu şi Ionuţ Săvoiu, deputat de Dâmboviţa.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

De 14 ani promovăm România Turistică și dezvăluim locuri fascinante și meleaguri încărcate de istorie. În această ediție vă invităm în Dâmbovița.

La mai puțin de o oră de mers cu mașina de București există unul dintre cele mai importante repere din istoria noastră. Curtea Domnească din Târgoviște a fost 300 de ani centrul politic și militar al Țării Românești, timp în care 33 de mari voievozi s-au impus în fața pericolului iminent reprezentat de Imperiul Otoman.

(w882) Turnul Chi

Anual, peste 150.000 de vizitatori trec pragul complexului muzeal, fiind atrași de Turnul Chindiei, ridicat de Vlad Țepeș acum 500 de ani, Biserica Mare Domnească, precum și Muzeul Tiparului. Aici sunt adăpostite peste 1.200 de exemplare de carte veche, unicat în România. Să nu uităm de Muzeul Evoluției Omului care găzduieşte mai mult de trei pătrimi din toate obiectele de artă şi de podoabă mai vechi de 10.000 de ani descoperite în România, de-a lungul timpurilor.

(w882) Biserica d

Amatorii de drumeții sunt invitați să parcurgă Drumul Dacilor în Munții Bucegi, considerat al III-lea cel mai frumos traseu montan după Transfăgărășan și Transalpina. Recent acesta a fost modernizat cu fonduri europene și parcurge masivul Leaota, de la Est la Vest, făcând legătura între Valea Prahovei și Bran-Moieciu. Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Peștera Ialomicioarei, Sfinxul și Babele situate pe Platoul Bucegi sunt câteva dintre reperele acestui spectaculos traseu.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri