loader
Foto

Galerie foto

Povestea Anei Aslan, vineri la „Discover Romania”

Vineri, 27 iunie, la 12.50 şi la 21.50, la TVR Internaţional puteţi afla povestea celei care a intrat în legendă drept femeia care a învins bătrâneţea.

 

Discover Romania

Ediţiile "Discover Romania" sunt disponibile pe TVR+

Ana Aslan, medic specialist, academician, a condus timp de 30 de ani Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie. Rezultatele cercetărilor sale au adus statului român venituri de 17 milioane de dolari anual.

În 1952 a dezvoltat vitamina H3 (Gerovitalul) – produs cu acţiune în tratamentul bolilor specifice vârstei a treia, 6 ani mai târziu fiind preparat pe scara largă şi introdus în circuitul farmaceutic şi brevetat în peste 30 de ţări.

Dar cum era femeia care a învins bătrâneţea? Ana Aslan era cochetă, îi plăceau hainele elegante şi bijuteriile, cafeaua, şampania, caviarul, îi plăcea viaţa în general, iubea muzica lui Grig şi Chopin şi era foarte credincioasă.

(w882) Ana Aslan

(w882) Ana Aslan

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:00 Articolul VII (R)

*Rolul bisericii în diaspora şi păstrarea identităţii româneşti

Invitat: PS Episcop Siluan, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Moderator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Realizator Mihaela Iamandei

Producător Iulia Popescu

(Reluare)

13:00 Universitaria

În seria de emisiuni dedicate învăţământului militar românesc, care a început cu Liceul Militar, a continuat cu Academiile Forţelor Terestre, Aeriene şi Navale, ajungem astăzi la Universitatea Naţională de Aparare “Carol I”, care, în anul 1889, la înfiinţare, era a şasea şcoală de stat major din Europa, după cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles.

Jurnalişti Ana Maria Mindu şi Gabriela Voinea

Jurnalist senior şi prezentator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri