loader
Foto

Galerie foto

Portretul lui Octav Doicescu, miercuri la “Discover Romania”

Miercuri, 9 iulie, la 6.40, 11.50 şi 19.50 , la TVR Internaţional aflaţi cine a fost Octav Doicescu şi de ce personalitatea sa a supravieţuit timpului.

 

Discover Romania

Ediţia emisiunii este disponibilă online pe TVR+

Arhitect, om de cultură, profesor, academician,  personalitate mereu prezentă în segmentul de elită al profesiei sale, Octav Doicescu  este autorul multor clădiri şi ansambluri de calitate menţionate în istoriile de arhitectură şi care au supravieţuit timpului.

Întreaga sa operă este marcată de o permanentă pendulare între tradiţional şi modern, între un stil inspirat din cel autohton şi din cel internaţional la modă, în ambele cazuri păstrându-se o măsură echilibrată.

(w882) Casa cu tu

Proiectarea Pavilionului Românesc de la Expoziţia Universală de la New York, inaugurată în 1939, îi aduce un succes neaşteptat. Arhitectul  este numit cetaţean de onoare al oraşului New York şi decorat cu medalia de Argint de către celebrul primar La Guardia.

Octav Doicescu are o contribuţie semnificativă la extinderea Bucureştiului în perioada interbelică în zone ca Băneasa, Herăstrau sau Cotroceni, frecvent citate de istorici şi apreciate de rezidenţi.

(w882) Restaurant

Realizator al unor ansambluri arhitectonice de mare amploare, Octav Doicescu s-a impus printr-o serie de lucrări cum ar fi Opera Română din Bucureşti, fântânile Zodiacului şi Mioriţa, complexul Institutului Politehnic din Bucureşti.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:50 Opera comică pentru copii

*Pinocchio

Producător Valentina Băinţan

10:50 Teatru pentru copii

*De-aş fi Scufiţa Roşie de Ion Garmacea după Charles Perrault

Spectacol cu public preluat de la Teatrul Ion Creangă

In distributie: Cristian Irimia, Lucian Ifrim, Anca Zamfirescu, Alexandrina Halic, Carmen Palcu, Mirela Busuioc, Mihaela Macelaru, Marius Nanau

Producator Ruxandra Tuchel

Scenografia Anca Paslaru

Muzica George Marcu

Coregrafia Pastorel Ionescu

Regia Sorana Coroama Stanca

Redactor George Mladen

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR, difuzat pe canalele TVR

XX AUDIENTA GENERALA (AG)

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri