Miercuri, 9 iulie, la 6.40, 11.50 şi 19.50 , la TVR Internaţional aflaţi cine a fost Octav Doicescu şi de ce personalitatea sa a supravieţuit timpului.
Ediţia emisiunii este disponibilă online pe TVR+
Arhitect, om de cultură, profesor, academician, personalitate mereu prezentă în segmentul de elită al profesiei sale, Octav Doicescu este autorul multor clădiri şi ansambluri de calitate menţionate în istoriile de arhitectură şi care au supravieţuit timpului.
Întreaga sa operă este marcată de o permanentă pendulare între tradiţional şi modern, între un stil inspirat din cel autohton şi din cel internaţional la modă, în ambele cazuri păstrându-se o măsură echilibrată.
Proiectarea Pavilionului Românesc de la Expoziţia Universală de la New York, inaugurată în 1939, îi aduce un succes neaşteptat. Arhitectul este numit cetaţean de onoare al oraşului New York şi decorat cu medalia de Argint de către celebrul primar La Guardia.
Octav Doicescu are o contribuţie semnificativă la extinderea Bucureştiului în perioada interbelică în zone ca Băneasa, Herăstrau sau Cotroceni, frecvent citate de istorici şi apreciate de rezidenţi.
Realizator al unor ansambluri arhitectonice de mare amploare, Octav Doicescu s-a impus printr-o serie de lucrări cum ar fi Opera Română din Bucureşti, fântânile Zodiacului şi Mioriţa, complexul Institutului Politehnic din Bucureşti.
***
Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.