loader
Foto

Piaţa construcţiilor înfruntă crizele | VIDEO

Marți, 23 noiembrie, de la ora 21.00, v-am propus să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Investiţi în România!”, în care am vorbit despre sectorul construcțiilor din România.

 

Investiţi în România!

CONSTRUCȚIILE, PUZDERIE (ÎN SCHIȚE)! CONSTRUCTORII, PENURIE (PE SCHELE)?

Clădiri rezidențiale, clădiri nerezidențiale, construcții inginerești/infrastructură – toate trebuie să fie verzi, după cum prevede PNRR. Totuși, fără forță de muncă pe măsură, ele vor fi „verzi și uscate”.

La recenta ediție a emisiunii „Investiţi în România!”, am discutat despre particularitățile sectorului autohton al construcțiilor, în care politicile publice atentează la structura lui de rezistență.

Cum văd specialiștii posibila eliminare a facilităților fiscale privitoare la muncitorii din construcții (asociată PNRR)?

Cine ar încasa șocul: angajații (prin salarii nete mai mici), consumatorii (prin prețuri mai mari) sau întreprinzătorii (sacrificând din profitul bugetat)?

Ne-a răspuns ing. ADRIANA IFTIME – director general Federația Patronatelor Societăților din Construcții.

Vor fi constructorii români cadre de nădejde la alte PNRR din alte state membre ale UE?

Putem (re)construi România cu români din diaspora (inclusiv din cea istorică) sau speranța sunt lucrătorii sud-est-asiatici?

O opinie a formulat EUGEN TOMAC – membru al Parlamentului European.

Județul Brașov are mult verde, se vede cu ochiul liber. Dar se și construiește verde? Care ar fi câteva exemple de proiecte care rimează cu liniile directoare comunitare în materie?

A explicat ADRIAN VEȘTEA – președinte Consiliul Județean Brașov.

.

Partenerul emisiunii:

(w100) hotel sigl

Hotel Mari Vila, o investiție făcută de români (prezent în social media, pe Facebook )

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

17:30 Prezenţe româneşti

*Documente vechi. Memoria vegetala a romanilor din Voivodina.

În Voivodina, patrimoniul cultural îndură condiții vitrege. Vorbim în primul rând despre condițiile naturale, care sunt impuse de o zonă cu o hidrologie aparte: apa din pânza freatică este absorbită de zidurile clădirilor și se transformă, la un moment dat, în agresori ai bunurilor culturale din Banatul sârbesc. Sporii și mucegaiurile, favorizate de umiditatea excesivă din bisericile, muzeele și chiar casele oamenilor, atacă nemilos și hârtia unor cărți bisericești vechi din anul 1600, ce pot fi considerate opere de artă, dar și materialul vegetal din care sunt făcute iile ori alte țesături vechi de peste o sută de ani. Metafora „memoria vegetală” a lui Umberto Eco atrage atenția asupra funcției de tezaurizare și rememorare a ceea ce înseamnă „românesc deosebit de fragil” în Banatul sârbesc.

Realizator şi producător Mihaela Iamandei

(redifuzare)

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptănaru

Producători: Anastasia Ciuleacu şi Mihaela Ursu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

 
 Izolaţi în România: Viaţa la margine de pădure

Ne-am văzut de ale noastre, timpul a trecut, potecile din munţi sunt încă bătute de oameni buni. Ei sunt aceiaşi, Izolaţi în România. Nu ne ...

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Gala vocilor, într-o nouă ediţie

O nouă gală a sezonului 13 al emisiunii cu drag de România va fi difuzată la TVR 2 sâmbătă 23 noiembrie, de la ora 20:00 și duminică, 24 ...

 

#tvri