loader
Foto

Oamenii, cea mai valoroasă investiţie a unei companii

Zoica Vlăduţ, director adjunct Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, Ministerul Educaţiei, Eugen Scheuşan, director general Electromagnetica, Dirk Arnold, director tehnic Bosch Blaj - invitaţi la "Investiţi în România".

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

„Investiţi în România!” continuă la TVRi! Pe 28 august, de la ora 21:30.

În această ediţie, redifuzată din 13 martie 2018, se discută despre antreprenorii care construiesc afaceri de succes şi investesc în profesioniştii de mâine, cu scopul de a schimba viitorul.

Electromagnetica activează de peste 85 de ani în industriile electrotehnică, auto, energetică. Societatea din București are un management care reuşeşte performanţa de a transforma echipa în specialişti care realizează echipamente de măsură, verificare şi control destinate furnizării şi distribuţiei de energie electrică, corpuri şi sisteme de iluminat cu LED.

(w882) electromag

Ultima provocare acceptată de companie este producerea de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Din portofoliu fac parte peste 20 de sorto-tipo-variante de staţii de încărcare, unele dintre ele fiind deja în funcţiune.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproape 25 de ani şi numără peste 5.000 de angajaţi în patru entităţi: Cluj, Blaj, Timişoara şi Bucureşti. În ultimii 11 ani, Bosch a investit peste 300 de milioane euro în România.

(w882) Bosch

În 2017, pe platforma de la Jucu, a fost inaugurat un centru dedicat în special formării elevilor în cadrul sistemului de învăţământ dual. Istoria Grupului începe în 1886, la Stuttgart. Brandul mondial creează „Tehnică pentru o viaţă.”

Aşadar, în această ediţie vă spunem povestea celor două companii din Bucureşti şi Alba şi vorbim despre corelarea programelor de formare prin învăţământul profesional şi tehnic cu cerinţele pieţei muncii.

(w882) Bosch

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri