loader
Foto

Galerie foto

Noi oportunităţi pentru antreprenorii români

Sorin Burtea v-a invitat la o dezbatere despre fonduri nerambursabile de la stat, puse, anul acesta, la dispoziţia antreprenorilor români, marţi, 19 februarie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Avem întreprinzători români în aproape toate ramurile economice, chiar dacă au pierdut teren de-a lungul anilor în faţa puternicelor multinaţionale. Dovadă sunt şi miile de companii prezentate de echipa „Investiţi în România!” pe parcursul celor 18 ani de emisiune.

(oar_w460)

În 2019, antreprenorii români au la dispoziţie fonduri nerambursabile de la stat. Un astfel de program este „Start - Up Nation”, ajuns la finalul celei de-a doua ediţii! Pentru ajutoarele de maximum 200.000 de lei fiecare, firmele au depus un număr mai mare de dosare decât în 2017, adică peste 33.000, faţă de aproximativ 19.000 câte au fost în prima ediţie.

(oar_w460)

Potrivit datelor prezentate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cei mai mulţi participanţi au venit cu proiecte prin care se pot crea 3-4 locuri de muncă. Oraşele Ploieşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj Napoca au avut cei mai mulţi aplicanţi. Zilele trecute a fost finalizată analiza planurilor de afaceri.

(oar_w460)

Dacă nu aţi apucat să vă înscrieţi în această sesiune şi doriţi finanţare, vă stau la dispoziţie alte programe: Microindustrializare, Comerţ 2019, Femeia antreprenor, Artizanat, Stimularea exportului.

(oar_w460)

Corelarea acţiunilor României cu cele la nivel european pentru susţinerea antreprenoriatului se face prin numeroase programe guvernamentale. Costul finanţării, unul dintre cele mai împovărătoare, poate fi redus prin scheme de garantare. Mai mult, absorbţia fondurilor comunitare, de către cei care practică meserii liberale, se face cu sprijinul sistemului bancar.

Invitaţi:

Ştefan – Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Daniel-Cătălin Zamfir, Preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii din Senatul României, Ramona Ivan, Directorul Direcţiei Relaţii Externe şi Finanţări Structurale, CEC BANK

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

 

5:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

5:30 Nocturne (R)

Invitată Cerasela Iosifescu

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri