loader
Foto

Muzeul Național Cotroceni – Locul Tainic din Inima Bucureștilor

La TVR Internaţional, în cadrul emisiunii „Discover Romania”, o serie nouă numită „Muzeul Național Cotroceni - Locul Tainic din Inima Bucureştilor" debutează miercuri, 9 noiembrie.

 

Discover Romania

Emisiunea „Discover Romania” este disponibilă online pe TVR+.

Din 9 noiembrie, TVR Internaţional vă invită la o călătorie imaginară prin unul din locurile emblematice ale vechiului Bucureşti: Palatul Cotroceni. Veți descoperi pe parcursul a 18 episoade, valorile artistice unice ale colecțiilor restaurate și păstrate în încăperile încărcate de istorie.

(w882) Exterior

De-a lungul celor peste trei secole de existenţă, ansamblul din vestul capitalei, ce domină orașul, a avut destinații diverse: mânăstire, reşedinţă domnească, palat regal, palat al pionierilor în anii comunismului.

(w882) Exterior

Din anul 1991, o parte a monumentului arhitectural găzduiește colecțiile Muzeului Național Cotroceni. Aspectul impozant din zilele noastre este o sinteză a numeroaselor transformări şi modernizări impuse de destinația sa - loc al marilor evenimente pe care le-a cunoscut România în perioada modernă.

(w882) Caramida

Obiectele de artă, decorațiunile și concepția estetică a diverselor spații au urmat tendințele vremii. În anul 1893 arhitectul francez Paul Gottreau a început construcţia noului palat, în stil eclectic francez, pe locul fostelor case domneşti. Între 1900-1910 și între 1915-1925, Palatul Cotroceni a continuat să fie extins și reamenajat sub atenta supraveghere a Reginei Maria.

(w882) Jilt portr

Vă oferim, în compania istoricului, dr. Ștefania Dinu, o excursie printre stiluri, amenajări, compoziții și piese de mobilier prezentate în ambianța elegantă a Muzeului Național Cotroceni, spre bucuria celor atrași de jocul fascinant al creațiilor artei decorative europene și românești de la începutul secolului trecut.

(w882) Profesoara

Fiecare salon, fiecare pasaj de trecere, palier sau scară de acces păstrează propria poveste, prezentată de echipa TVR Internațional: Cecilia Melinescu, producător şi realizator, Diana Ilica, jurnalist tv, şi directorii de imagine Eugen Demetercă şi Iulian Ene.

(w882) Candelabru

Serialul documentar „Muzeul Național Cotroceni – Locul tainic din inima Bucureștilor” descrie o instituţie excepțională, de semnificativă recuperare a istoriei și a artei, un muzeu deopotrivă național și european. Amintind cuvintele lui Nicolae Iorga ”Istoria se cuvine a fi rescrisă de fiecare generație”, ne gândim la acest exercițiu ancorat cu moderație într-un prezent impetuos ca la un fapt care ne impune pe noi ca români în circuitul universal, gravitând între efemer şi peren.

(w882) Arcade

***

Zilnic, timp de 18 episoade, la ora 12:20 pe 9 noiembrie şi la ora 8:50 din 10 noiembrie, la TVR Internaţional.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:45 La masa de pasti

* Partea a II-a

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(redifuzare)

16:30 Rivalii

* Editie speciala de Pasti

Prezentatori Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti Mirela Vasile, Adrian Banuta

Realizatori Marina Almasan, Andreea Baciu

Coproducator Astra dell Arte

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri