loader

„Munţii în flăcări” şi „Un studio în căutarea unei vedete ”, la TVRi

Filmul românesc continuă, în weekend,  la TVR Internaţional cu producţiile „Munţii în flăcări” şi „Un studio în căutarea unei vedete ”, difuzate sâmbătă şi, respectiv, duminică, de la ora 23.00.

 

Sâmbătă, 6 octombrie, este programat filmul „Munţii în flăcări”, în regia lui Mircea Moldovan,  după un scenariu de Petre Sălcudeanu, avându-i în distribuţie pe  Vlad Rădescu, Silviu Stănculescu, Cornel Coman, Cornel Ciupercescu.

Dramă. În anul 1848, Avram Iancu ridică o oaste de ţărani pentru apărarea drepturilor naţionale împotriva revoluţiei maghiare, care urmărea anexarea Transilvaniei. În tot acest timp, Nicolae Bălcescu face demersuri pentru un aranjament „pacificator” între revoluționarii români transilvani și cei maghiari.

*1981-ACIN-Premiul pentru interpretare masculină in memoriam-Cornel

(w882) Un studio

Duminică, 7 octombrie, de la ora 23.00, puteţi urmări filmul „Un studio în căutarea unei vedete ”, o producţie a anului 1988, în regia lui Nicolae Corjos, cu Mihaela Teleoacă, Florin Piersic Jr., Mitică Popescu, Sebastian Papaiani, Emil Hossu.

Comedie.Marina lucrează la un studio cinematografic, într-o echipă de cascadori. Toată lumea este preocupată de alegerea protagonistei unui film. După săptămâni în care nu e găsită actriţa norocoasă, regizorului îi atrage atenţia fotogenia unei tinere dintr-o scenă de figuraţie, dar pe care nimeni nu o poate identifica. Este chiar Marina, care decide însă să nu dezvăluie nimic, pentru că are alt obiectiv: să devină studentă la Cibernetică.

 

17:00 Forţa ideilor

*Romanitatea românilor în viziunea istoricilor

Invitat: conf. univ. dr. Constantin Augustus Bărbulescu, arheolog, decan, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, Centrul Universitar Piteşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti

Participă: elevi de la Colegiului National “Scoala Centrală” Bucureşti, de la Liceul Tehnologic Special nr. 3 din Bucureşti şi Lena Lazăr Dermengiu, traducător în limba semnelor române.

În luna martie, Universitatea Politehnică din Bucureşti a găzduit expoziţia „Interferenţe culturale antice în Carpaţi şi la Dunărea de Jos”. Organizată de Specializarea Istorie (FTLIA) şi Asociaţia Historia Renascita, expoziţia a propus o explorare a artefactelor elenistice, tracice, getice, dacice, sarmatice şi romane, într-o incursiune captivantă în lumea antică. Printre exponate s-au regăsit şi reproduceri ale unor artefacte descoperite de studenţii de la Istorie din cadrul Centrului Universitar Piteşti, în situl dacic de la Ocniţa-Buridava.

Prezentator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalist Mihaela Iamandei

Producător Sînziana Miloşoiu

(Reluare)

17:50 Lumina din oameni

*Crucea sfântă părăsită

Realizator Aura Dobre

 
Satul, o lume în amurg

Satul, o lume în amurg

publicat: vineri, 18 aprilie 2025

În România de azi, 126 de localități au rămas complet părăsite, deși încă mai apar pe hartă și încă mai au un cod poștal. Iar fenomenul este ...

Bucurie în dar de la Sfântul Munte

Bucurie în dar de la Sfântul Munte

publicat: joi, 17 aprilie 2025

Filmul este o imagine de ansamblu a vieții monahale, trăită în rugăciunea neîncetată şi povestită pentru văzul şi auzul mirenilor ajunşi pe ...

Articolul VII: Modificarea Legii cetăţeniei române

Articolul VII: Modificarea Legii cetăţeniei române

publicat: miercuri, 16 aprilie 2025

În prima ediție a noului sezon „Articolul VII”, invitatul Mihaelei Crăciun este Silviu Gabriel Barbu, Preşedinte-Secretat de Stat, Autoritatea ...

 

#tvri