loader
Foto

Munca și calitatea vieții, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Starea de sănătate, familia, profesia și locul de muncă - de toate depinde echilibrul în viaţa noastră. „Un doctor pentru dumneavoastră” vă aşteaptă cu sfaturi de luni până joi, de la orele 11:40 și 18.30, pe TVR Internaţional.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 13 AUGUST – REDIFUZARE 25 APRILIE 2018

MODALITĂŢI DE PROTEJARE A AUZULUI

Invitat: dr. DANIELA MISCHIE, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale, competenţă în chirurgie endoscopică ORL, Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “Victor Babeş”

Cu ajutorul componentele externe și interne ale urechii receptăm informațiile, din exterior, necesare supraviețuirii și adaptării individului la mediu. Sistemul auditiv primește peste 80% din stimuli, pe care îi procesează complex, la nivelul creierului. Pierderea auzului duce la mari transformări ale individului, fizic, psihologic și chiar social. De aceea, menținerea stării de sănătate a întregului aparat de simț este vitală pentru fiecare dintre noi.

COLECISTITA ACUTĂ

Invitat: dr. CONSTANTIN OPRESCU, medic primar chirurgie generală, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Colecistita acută este o boală provocată de crearea calculilor biliari la nivelul vezicii biliare și nu numai. Eliminarea așa numitelor ”pietre” se face într-un mod dureros și neașteptat. De multe ori provoacă blocarea căilor biliare, uneori și pancreatice, moment în care bolnavii ajung la urgenţă. Este important de știut că, în foarte multe cazuri, evacuarea calculilor poate provoca infecții grave care duc la complicații la nivelul vezicii biliare sau pancreatice. În funcție de gravitatea situației, tratamentele variază de la cele mai simple până la intervenții chirugicale.

Moderator dr. Gabriel Pavel

MARȚI, 14 AUGUST  – REDIFUZARE 24 APRILIE 2018

LASERELE ÎN OFTALMOLOGIE

Invitat: dr. CRISTIAN MORARU, medic primar oftalmolog

Oftalmologia este unul dintre domeniile medicale în care laserul are o mare importanță și se utilizează, cu success, în chirurgia refractivă, transplantele de cornee, tratarea cataractei sau glaucomului. Această metodă este indispensabilă, sigură și de mare precizie. Astfel, posibilităţile de tratament au crescut foarte mult, putem  preveni orbirea şi corecta viciile de refracţie.

CORECTAREA DEFICIENȚELOR DE POSTURĂ LA COPII

Invitat:  IULIAN NICA, kinetoterapeut

Cele mai frecvente afecțiuni ale coloanei vertebrale ce pot apărea la copii sunt: cifoza, scolioza și lordoza. Nediagnosticate și netratate la timp, pot genera complicații grave care pot fi soluționate doar prin intervenție chirurgicală. În timp, modificările coloanei vertebrale conduc la alterarea activității întregului aparat locomotor, a mișcărilor respiratorii și pot determina și alte modificări, în special la nivelul sistemului nervos. Este importantă prezentarea la examene medicale periodice pentru a preveni progresia bolii și apariția complicațiilor.

Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic complet și a examenului radiologic. Cel mai frecvent tratament este cel nechirurgical și constă în gimnastică medicală și masaj. Pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă  se recomandă adoptarea unei poziții corecte, o alimentație echilibrată și, pentru întărirea și dezvoltarea musculaturii, practicarea unui sport încă din perioada preșcolară.

Moderator Ana Maria Ghiur

MIERCURI, 15 AUGUST – REDIFUZARE 2 MAI 2018

ANESTEZIA ȘI TERAPIA INTENSIVĂ

Invitat: dr. SILVIUS NEGOIȚĂ, medic primar ATI, șef Secția Anestezie și Terapie Intensivă, Spitalul Universitar de Urgență Elias

În timpul unei operații, medicul anestezist ţine în mâinile sale viaţa pacientului asupra căruia se intervine chirurgical, îi urmăreşte funcţiile vitale. Tehnologia, tehnicile și manevrele specifice recuperării intensive a bolnavului au evoluat, rezolvând probleme extrem de grave, într-un timp mult mai scurt. Anestezicele de ultimă generație sunt mai bine suportate de către pacienţi și au  efecte secundare ușoare, fără somnolență prelungită, fără să provoace stări de rău, aşa cum se întâmpla în trecut. Vom vorbi despre importanța anesteziei dar și despre managementul durerii.

CANCERUL DE SÂN

Invitat: dr. SIMONA FILIP, medic specialist chirurgie generală, competență în chirurgie oncologică

Conform unei statistici, în Bucureşti, una din opt femei se îmbolnăveşte de cancer mamar. Toate țările se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri, de la vârste foarte tinere. Deși oamenii de știință au ani mulți de studiu al bolii, cancerul încă surprinde. O importanță extrem de mare o au screeningul bolnavului, depistarea afecțiunilor în faze incipiente, monitorizarea și metodele de tratament corespunzătoare fiecărei etape de dezvoltare a bolii. Despre cauzele, factorii de risc, chirurgia cancerului de sân dar și prevenția acestuia aflăm în această ediție.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

JOI, 16 AUGUST – REDIFUZARE 26 APRILIE 2018

PROGRESE ÎN RADIOTERAPIE

Invitat: dr. GABRIEL RÎCU, medic specialist radioterapie

Evoluția metodelor de diagnostic și de tratament ale cumplitei boli – cancerul – este tot timpul surpinzătoare, mai ales în sfera terapiilor chimice și radiologice. Radioterapia, în prezent, este o procedură frecvent folosită în cazul tratării anumitor cancere, cu rate extraordinare de succes, datorită aparaturii ultraperformante de țintire precisă, în doză bine calculată a radiației, direct pe țesutul bolnav, fără să afecteze celulele sănătoase din jurul tumorii. Cum se desfăşoară o şedinţă de radioterapie, care sunt indicaţiile dar şi efectele secundare aflăm de la dr. Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapie.

MUNCA ŞI CALITATEA VIEȚII

Invitat: dr. SIMINA ȘERBAN, medic specialist medicină internă, medic primar medicina muncii, Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate “Witting”, București din cadrul Ministerului Transporturilor

Calitatea vieții înseamnă cât de bună sau rea este viața pe care o trăieşte un om, atât în ansamblul ei, cât şi pe componente particulare: starea de sănătate, familia, profesia și locul de muncă, resursele financiare disponibile, bunurile pe care le posedă, timpul liber, mediul social, prietenii și colegii, societatea în care trăiește.  Aceasta este definiția dată de reprezentanții Institutului de Cercetare a Calității Vieții, unei părți definitorii a vieții noastre zilnice. Din păcate, majoritatea  românilor își petrece mai mult de jumătate din zi la locul de muncă și realizează meserii cu condiții de muncă grele, stresante, care pun în pericol starea de sănătate. Astfel, ajung în număr foarte mare să sufere de boli cronice la nivel respirator, cardiovascular, locomotor, gastrointestinal și lista poate continua.

Moderator Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

5:30 Garantat 100% (R)

*Invitat filosoful Costică Brăţan

Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu

Producător Adrian Ionică

(Reluare)

6:20 Vis sau realitate? (R)

*Invitat Dan Frînculescu

Prezintă Sebastian Felix Ţopescu

Regizor Iulia Stoian

Producător Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

 

#tvri