loader
Foto

„Minunea a zburat și a rămas copilul” - Paul Grigoriu

Este cunoscut pentru muzica filmelor „Pădurea spânzuraților”, „Erupția”, „Valurile Dunării”, „Dacii”, „Columna” și lista ar putea continua. Este compozitor de muzică simfonică și de cameră, cunoscut pentru concerte, sonate și simfonii, dar și pentru studiile sale muzicale. Pentru opera sa a primit numeroase premii, printre care Premiul și Medalia de Aur ale Academiei Franceze "Art-Sciences-Lettres", în anul 1990.

 

„Un liric puțin elegiac” se autocaracteriza Paul Grigoriu în emisiunea Eugeniei Vodă, „Profesioniștii”.

Despre frustrări, conștientizări, găsirea vocației și a drumului pe care îl va străbate o viață întreagă a vorbit compozitorul Paul Grigoriu în emisiunea Eugeniei Vodă, „Profesioniștii... cu Eugenia Vodă”.

(w882)

Revedeți vineri, 5 octombrie, de la ora 1:00, la TVR Internațional o ediție , cu Theodor Grigoriu.

Sursa foto: Arhiva emisiunii „Profesioniștii ... cu Eugenia Vodă”

15:00 Ora regelui

La întâlnirea tradițională de la finalul anului, Majestatea Sa Margareta a mulțumit Corpului Diplomatic acreditat la București pentru activitatea desfășurată în România, asigurându-i pe trimișii diplomatici că țara noastră este un partener valoros și de încredere.

O rochie de gală a Reginei Maria și o bundiță brodată de Regina Elisabeta sunt personajele poveștii pe care o aflăm de la expertul restaurator Aurelia Pomponiu. Obiectele de vestimentație fac parte din patrimoniul Muzeului Teatrului Național din București, iar rochia de bal poate fi văzută, în prezent, în cadrul expoziției "Regina Maria la teatru", alături de alte documente și fotografii regale restaurate.

Anul 2024 a fost prolific pentru tinerii artiști susținuți de Fundaţia Regală Margareta a României și s-a încheiat cu Gala Tinere Talente ce a inclus un spectacol prezentat de bursierii de la muzică şi o amplă expoziţie de arte vizuale.

”Conectăm Generații în lumea digitală” este un program pe care Fundația Regală și alte organizații partenere, precum Asociația ”Voluntariat pentru viață” din Mărășești, îl dedică seniorilor. Voluntarii din județul Vrancea lucrează chiar și cu cei din alte țări pentru binele semenilor.

Este deja o tradiţie ca, în fiecare an, Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti să-i primească pe colindătorii din Corul Regal. Cu un repertoriu de colinde tradiționale și moderne, ansamblul artistic condus de dirijorul Răzvan Apetrei, ne poartă în fiecare an într-o călătorie cu totul nouă. În catedrala arhiplină, spiritul sărbătorii îi vrăjește pe copii, părinți și bunici, într-un decembrie ca de poveste.

Editor de imagine Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Diana Ilina, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

16:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Ştirbescu

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Stilul de viață este mai important decat moștenirea genetică

În această ediție aflăm detalii importante despre anxietate și cunoaștem povestea impresionantă a unei luptătoare, care se confruntă în fiecare ...

Documentare, tradiţie şi știri de ultimă oră, la posturile tematice ale Televiziunii Române

Descoperă magia sărbătorilor de iarnă alături de Televiziunea Română! Am pregătit programe speciale de Crăciun care vor captiva și vor aduce ...

 

#tvri