Luni, 21 august, de la ora 19.00, la TVR Internațional revedem o ediție „Un doctor pentru dumneavoastră” cu informații și metode moderne de nesting, dar și de tratament utilizate în chirurgia estetică și în cea vasculară .
Chirurgia pleoapelor
Invitat: din Germania, prof. dr. Alina Frățilă, specialist în chirurgie estetică, supraspecializare în tratamente cu laser-DALM, membră și fostă președintă a Societății Internaționale de Chirurgie Dermatologică
Pleoapele căzute diminuează câmpul vizual, deranjează estetic, iar corectarea acestora necesită o procedură care elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul lor. Alina Frăţilă, medic român respectat, cu o carieră profesională impresionantă în străinătate, a emigrat în Germania în 1981. În 1993, când s-a introdus toxina botulinică pentru tratamentul estetic în Europa, a fost prima din Bonn care a făcut tratament estetic cu toxină botulinică. A învăţat direct de la inventatori, în Canada. A investit mult în educaţia ei medicală...chirurgie generală, dermatologie, flebologie, chirurgie estetică, dermatochirurgie, laserterapie...De peste 26 de ani, utilizează, cu succes, fără complicații, o tehnică operatorie inovatoare. În 2007, a primit Premiul German pentru Inovaţie (Innovationspreis der DDL) în dezvoltarea tehnicii de blefaroplastie cu ajutorul bisturiului-lumină, cu laserul CO2. A descris metoda chirurgicală pentru pleoapa superioară şi inferioară. Nu a inventat operaţia, dar i-a adus îmbunătăţiri pentru a diminua agresivitatea, iar vindecarea să fie cât mai rapidă. Aflăm cât de mult durează efectele unei blefaroplastii şi dacă este necesară repetarea intervenţiei în timp. Invitata noastră provine dintr-o familie cu 36 de doctori şi este prima femeie preşedinte din istoria Societăţii Internaţionale de Chirurgie Dermatologică (2002–2004). Tatăl, medic internist, şi-a dorit mult ca şi copiii lui să devină doctori, ceea ce s-a şi întâmplat.
Harta varicelor
Invitat: dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, specialist chirurgie vasculară, supraspecializare flebologie, vicepreședinte Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară, secretar Societatea Română de Medicină Vasculară
O ediţie în care ne informăm despre varice, de la diagnostic, metode de tratament până la inovaţii în domeniul flebologiei. Invitatul nostru se bucură de specializări în România, Italia, UK, Franța, Amsterdam, Belgia. Vom afla şi cele mai noi informaţii de la evenimente internaționale la care a participat zilele acestea în străinătate.
Metode nesting pentru bunăstarea mamei şi a noului născut
Invitat: din Luxembourg, dr. Crina Buicu, medic primar obstetrică – ginecologie, specializare fertilitate
Vorbim despre metode ce pregătesc pacienta pentru naştere prin optimizarea experienţei aducerii pe lume a unui copil. Aceasta poate obţine încredere în sine, înţelegerea procesului travaliului, a deciziilor luate în timpul acestuia, precum şi momentului naşterii, cu alte cuvinte, un confort fizic si psihologic optim care poate conduce la o experienţă frumoasă, unică. Dezvoltarea metodelor de nesting reduc riscul de naştere prematură, numărul consultaţiilor inutile în urgenţă la sfârşit de sarcină, scad zilele de spitalizare post-partum şi redau mult mai repede starea de bine a mamei la reîntoarcerea acasă. Este o politica de sănătate care va impacta inclusiv bunăstarea noului născut.
***
Moderator: Ana Maria Ghiur
Jurnalist Lucian Băbeanu
Producător Monica Ancuța
***
Emisiunea a fost difuzată, în premieră, marți, 16 mai 2023, ora 19.00, la TVR Internațional.
***
La TVR Internațional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!