loader
Foto

Galerie foto

Medicina convenţională versus medicina holistică

Cine este tratat? Bolnavul sau boala de care suferă un om? Iată câteva întrebări pe care le-au pus realizatorii medicilor prezenţi în emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVRi, de luni până joi, de la ora 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 21 MAI

MEDICINA CONVENȚIONALĂ VS. MEDICINA HOLISTICĂ

Invitat: dr. CRISTIAN RĂCHITAN, naturopat, SUA, român stabilit de peste 35 de ani la New York, unul dintre cei mai buni diagnosticieni osteopați din lume, apreciat în America și de elita sportivă mondială.

”Pentru mine pacientul este un subiect, nu un obiect”, spune renumitul doctor care, lipsit de vedere, ajută pacienții care-i calcă pragul.

Organismul viu are capacitatea de a-și menține sănătatea prin echilibrarea tuturor proceselor de la nivel celular până la întregul sistem. Orice modificare a acestui echilibru duce la boală. În medicina alopată, boala este cea tratată, organul bolnav, nu bolnavul, care este unic.  În medicina holistică, organismul este tratat ca un întreg, iar boala ca un rezultat al modificărilor apărute în echilibrul normal, atât la nivel psihic, spiritual şi emoţional, cât și fizic. De aceea, terapiile sunt diferite și complementare. Prin urmare, tratamentul este dedicat întregului organism, iar vindecarea are loc la toate nivelurile: spiritual, mental şi fizic.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

MARŢI, 22 MAI

PLANTELE, MIRACOLUL NATURII

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, HOFIGAL, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza, medicul căruia, Ștefan Manea, fondatorul Hofigal, i-a adresat câteva cuvinte, pe care le vom urmări împreună.

În natură putem găsi tratamente pentru necesitățile noastre. De câte ori trupul sau mintea ne dă un semn că lucrurile nu stau aşa cum ar trebui, că o boală e pe punctul de a se instala, dacă ne întoarcem spre natură şi, mai ales, dacă avem pe cineva care să ne îndrume spre leacul potrivit, ne păstrăm sănătoşi – şi la minte şi la trup. Poetul Mihai Eminescu afirmă: “ Natura nu minte niciodată“.

PUTEREA GÂNDULUI 

Invitat: dr. RADU DOP

Toate lucrurile care ne afectează şi care, într-un mod sau altul, ne influenţează viaţa, trec prin creierul nostru. Gândurile, modul de a gândi, ne poate transforma în oameni fericiţi sau trişti, sănătoşi sau bolnavi. Gândurile negative duc la aprofundarea stresului, la amplificarea lui. Urmarea este pe măsură: boală psihică şi fizică. Un mod pozitiv de a privi lumea şi viaţa, în general, determină micşorarea și gestionarea stresului, o stare generală de bine care se va reflecta asupra întregului organism.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)


MIERCURI, 23 MAI

MEDICINA PERSONALIZATĂ

Invitat: prof.dr. MIHAELA BĂLGRĂDEAN, doctor în ştiinţe medicale, medic primar pediatru, competenţă în nefrologie, şef Clinica Pediatrie, Sectia Nefrologie Pediatrica, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Curie”, a lăsat Elveția și SUA pentru a-i trata pe micuți, în România. În această ediție, pledează pentru medicina personalizată, care presupune o schimbare fundamentală a modului de organizare a sistemului de sănătate, prin urmare, echipa multidisciplinară este cheia succesului în medicina personalizată la copil.

“Este important să ştim ce tip de persoană suferă de o anumită boală şi apoi cu ce fel de boală avem de-a face.”, scria Hipocrate. În prezent, se conturează tot mai mult această abordare profundă și complexă a medicinei, veche de 2000 de ani, sub forma medicinei personalizate, care se bazează pe analize realizate de biologia moleculară, pe teste companion de diagnostic. Datorită acestora, medicii pot da tratamente personalizate, unice, potrivite fiecărui pacient. Medicina personalizată reprezintă medicina viitorului, fapt demonstrat de interesul acordat acestui subiect atât din partea specialiştilor cât şi a pacienţilor.

NEUROCHIRUGIA MINIM INVAZIVĂ

Invitat: prof.dr. ȘTEFAN MINDEA, medic specialist neurochirugie minim invazivă

Plecat la vârsta de 4 ani din România, școlit la Stanford, în peste 3 decenii petrecute în SUA, medicul Mindea s-a specializat în neurochirurgie minim-invazivă și chirurgie oncologică spinală, a creat și a condus prima secție de acest tip la Universitatea din Stanford și a fost profesor universitar în chirurgia spinală minim-invazivă. Părinții l-au educat să se simtă mândru că este roman. După 35 de ani petrecuți departe de țară, a decis să se întoarcă. S-a mutat cu familia la Constanța, unde a investit un milion de dolari în aparatură sofisticată pentru a-i opera pe români, "ca afară".

Deși a fost inclus 5 ani la rând în topul celor mai buni chirurgi de la Stanford, statul român i-a acordat dreptul de liberă practică abia după un an, timp în care a stat departe de sala de operații. Specializat în: neurochirurgie generală, neurochirurgie spinală minim-invazivă, neurooncologie (inclusiv chirurgia tumorilor spinale şi metastaza spinală), chirurgie endoscopică, radiochirurgie, scolioză şi stenoză spinală, prof. Mindea declara: ”După o vizită în România, am văzut condițiile slabe în neurochirurgie. M-am gândit că noi suntem îndatorați neamului nostru. Ce-ar fi dacă toți oamenii calificați ar părăsi țara? Cine ar mai avea grijă de mama, de tata, de bunici?...”. Tată a şase copii, prof. Mindea este și  doctor de suflete, se împarte, cu multă dragoste și dăruire, între slujbele bisericești, spital și familie. O ediție în care ne va vorbi despre avantajele neurochirugiei minim invazive.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

JOI, 24 MAI

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA!,  ediţie specială „Un doctor pentru dumneavoastră”.

Invitați: dr.VASILE CEPOI, președinte Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, Secretar de Stat, dr. BOGDAN TĂNASE, medic primar chirurgie generală,  Institutul Oncologic București, președinte Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical și prof. dr. DOINA ANCA PLEȘCA, medic primar neurologie pediatrică, Director Departament  Pediatrie, Facultatea de Medicină, Univ. de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, reprezentant al Comisiei Europene în Comitetul de Pediatrie al European Medicine Agency, manager al Spitalului Clinic de Copii „dr. Victor Gomoiu”, București, spital aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, vorbesc deschis despre schimbarile din sistemul de sanatate si despre ce inseamna sa fii... Doctor pentru Romania!....o campanie TVR Internațional.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Doctor pentru România!....o campanie TVR Internațional.

Realizator tv: Monica Ancuţa

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri