În noul sezon, povești extraordinare se aștern la drum! Medici tineri revin Acasă... Rând pe rând, profesioniști cu ani de experiență în spitale de prestigiu din străinătate, au decis că Acasă e mai bine și pot face o diferență. Sunt tineri, pasionați și determinați să contribuie la transformarea sistemului medical românesc, să aducă inovație și să ofere pacienților îngrijiri la standarde internaționale.
Medici pentru România - Întoarcerea care vindecă
După ce un deceniu a tratat pacienți în Germania și Franța, dr. Octavian Popescu, medic cu supraspecializare în chirurgie colorectală și oncologică minim invazivă, doctorand la Universitatea de Medicină din Heidelberg, a ales România.
Este absolvent al programului complet de formare în chirurgia viscerală din Germania, unde și-a perfecționat tehnicile chirurgicale la cele mai înalte standarde europene. Prin supraspecializarea pe chirurgia minim-invazivă a colonului și a rectului făcută în Franța, a învățat o metodă revoluționară, extrem de utilă pacienților cu afecțiuni oncologice care astfel pot evita să ajungă la anus contra naturii. De-a lungul carierei sale, chiar dacă este foarte tânăr, doctorul Octavian Popescu a fost implicat activ în cercetarea medicală și a coordonat studii clinice într-unul dintre cele mai mari centre regionale din Bavaria.
În prezent, împreună cu mentorul său, Prof. Dr. Schmitz-Winnenthal de la Universitatea Heidelberg, a pus bazele unui institut de chirurgie oncologică în care pacienții sunt tratați în țară ca în afară. Prin experiența lui, dedicarea față de pacienți și dorința de a implementa standardele europene în chirurgia oncologică din România, dr. Octavian Popescu contribuie activ la dezvoltarea unui sistem medical modern, bazat pe excelență, precizie și inovație.
Despre „Echipa de aur” a neurochirurgiei și Sofia Ionescu, prima femeie neurochirurg din lume, cu Acad. Alexandru-Vlad Ciurea
Constantin Arseni, împreună cu mentorul său Dumitru Bagdasar strălucesc nu doar în istoria României, ci a lumii întregi, impunând școala de neurochirurgie la nivel european. Ei au inspirat și format generații de medici. Din echipa de aur a acelor vremuri a făcut parte și Sofia Ionescu, personalitate medicală care, în 2005, în cadrul celui de-al 13-lea Congres al Federației Mondiale a Societăților de Neurochirurgie, a fost recunoscută oficial ca prima femeie neurochirurg din lume.
Urmăriți prima ediție a noului sezon „Un doctor pentru dumneavoastă” sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 12:00; în reluare luni, 7 aprilie, de la ora 15:00 și miercuri, 9 aprilie, de la ora 4:00.
***
Echipa emisiunii:
Prezentator: Măriuca Mihăilescu
Jurnalist tv: Lucian Băbeanu
Realizator & producător: Monica Ancuța Tiuntiuc
Credit foto: Monica Ancuța Tiuntiuc
***
Un doctor pentru dumneavoastră, de 17 ani împreună cu publicul TVRi
Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.
Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.
La TVR Internaţional, sâmbătă, de la ora 12.00 și în reluare luni, de la ora 15:00 și miercuri, de la ora 4:00. Împreună pentru sănătate!