loader
Foto

Mânca-v-ar Raiul să vă mănânce, Înalt-Prea-Sfinte Părinte PIMEN!

Sâmbătă, 7 martie 2020, după ce am cântat Lumina Lină și Apărătoare Doamnă, la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, am rămas la sfârșitul slujbei pentru a sta de vorbă cu IPS Pimen.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Îmi doream să-I spun cât de recunoscătoare îi sunt! PS Damaschin s-a retras, discret, și mi-a lăsat doar mie acest moment unic.

I-am mulțumit pentru că m-a învățat smerenia, încă din aprilie 1991, de la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

(w882) pimen

Atunci mi-a dăruit cărți și am vorbit despre Părintele Cleopa, la care m-a trimis, câteva zile mai târziu. Acolo, la Prisacă unde se retrăgea Părintele Cleopa, mă simțeam la poartă Raiului. I-am mai mulțumit pentru că la Putna, un an mai târziu, am stat în preajma Regelui Mihai, la stareția Mănăstirii, apoi i-am însoțit, în continuare, pe Regele Mihai și Regina Ana.

I-am mai spus că în urmă cu o seară, pe scenă Teatrului Matei Vișniec din Suceava, mi-am dorit să-mi arăt recunoștință pentru oamenii care au crezut în mine, dintre care cel dintâi a fost el. Iar când evocam aceste momente și în sală am întâlnit privirea Maicii Starețe Gabriela de la Voroneț, mi-au dat lacrimile, de bucurie.

(w882) pimen

Sufletul îmi e plin de imaginea din 7 martie cu Înaltul Pimen și cerul înstelat de deasupra noastră. A fost bucuros, iar eu i-am mulțumit lui Dumnzeu pentru asta și l-am condus cu privirea... Acum, părintele Cleopa îl așteaptă la Poartă Raiului.

Mihaela Crăciun, jurnalist

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri