loader
Foto

Lumea şi noi: "Aici e Radio Europa Liberă. La microfon: Emil Hurezeanu"

Marţi, 30 iulie, de la ora 21.00, la TVRi,  sub genericul "Lumea și noi", a fost redifuzat episodului „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon: Emil Hurezeanu”.

 

Mihaela Crăciun
Lumea şi noi

Începând de luni, 29 iulie, TVR Internațional redifuzează, în fiecare seară, de luni până vineri de la ora 21.00, ora României, mai multe episoade din seria „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon...”, realizată de Mihaela Crăciun în anul 2012.

***

Seria „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon...” ne invită, pe 30 iulie, la o reîntâlnire cu ziaristul Emil Hurezeanu, acum ambasador al României în Germania.

În perioada 1983- 1994, Emil Hurezeanu a fost jurnalist la Radio Europa Liberă, în München.

În documentar, acesta ne povestește despre prima lui întâlnire cu postul de radio Europa Liberă, prin Gelu Ionescu, Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca, care urmăreau toate cărțile ce apăreau în România. Ştiau și de volumul lui de debut, „Lecţia de anatomie”, apărut în 1979, și au şi scris despre el.

Emil Hurezeanu a făcut și traduceri din reportaje despre România, apoi a primit invitația de a scrie cronici literare.

Din toamna lui 1983, până în ultimii ani ai dictaturii lui Ceaușescu, la Actualitatea românească, a semnat peste 1.000 de texte, articole critice.

***

Vom continua să vă  readucem în atenție, povești de viață fascinante cu ziariștii de la microfon, din redacție, de la departamentele de cercetare şi monitoring, în interviurile realizate în anul 2012.

(w882)

Foto 1: Emil Hurezeanu, Virgil Mihaiu, Mircea Dinescu

Foto 2: Mihaela Crăciun

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

 

#tvri