loader
Foto

Articolul VII: Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie ?

O dezbatere despre provocările actualei perioade și o carte lansată recent au fost oferta noastră pentru ediția din 21 octombrie a emisiunii „Articolul VII". La TVRi de la ora 21:00.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

După dezbaterea „Lumea în pericol. Germania și Europa în vremuri nesigure”, despre cartea semnată de Wolfgang Ischinger, fost ambasador al Germaniei în SUA și președinte al Conferinței de Securitate de la München, realizatorul Mihaela Crăciun continuă seria de dezbateri pornind de la publicațiile editate în cadrul parteneriatului dintre New Strategy Center și Curtea Veche Publishing.

(w882) Olivia Tod

De data aceasta, Mihaela Crăciun a invitat-o la un dialog despre cele mai acute întrebări ale prezentului și cele mai mari probleme legate de viitorul post-COVID-19, pe Olivia Toderean, diplomat cu activitate academică și fost cadru universitar, unul dintre coordonatorii cărții „Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie ?”, alături de Sergiu Celac și George Scutaru.

(w882) Sergiu Cel

Volumul a fost lansat de New Strategy Center și Curtea Veche Publishing și este o colecție de 37 de eseuri semnate de 43 de experți, români și străini, din domenii esențiale precum geopolitica, economia, diplomația, securitatea și apărarea. Cartea a apărut cu ocazia celebrării a cinci ani de la fondarea New Strategy Center.

(w882) George Scu

Scrisă și editată în autoizolare, cartea păstrează un echilibru între o prognoză lucidă, bazată pe fapte, și o subiectivitate asumată, cu perspective multiple asupra situației în care ne aflăm.

Printre contributorii români se regăsesc ambasadori și foști miniștri precum Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Mihnea Motoc, ambasadorul Sorin Ducaru, profesorii Daniel Dăianu și Vasile Dâncu.

(w882) Zoom Lumea

Este o dovadă de curaj să scrii atât de cuprinzător pe o temă care este încă, în mare măsură, o «ţintă mişcătoare». De aceea, iniţiativa este cu atât mai valoroasă cu cât le oferă decidenţilor diferite unghiuri de abordare, avertizări timpurii şi recomandări de acţiune politică.“ (ambasador Wolfgang Ischinger)

Șocul sau șocurile pandemiei nu fac decât să amplifice, să accelereze și, eventual, să ajusteze direcțiile și efectele acestor mega-tendințe și să ne activeze reflexele de adaptare și supraviețuire.“ (Sorin Ducaru).

Ca şi pandemia, infodemia este, în egală măsură, o ameninţare directă la adresa siguranţei şi intereselor României.” (Cristian Diaconescu)

Fiind de acord că lumea de după pandemie nu va mai fi – cel puțin pentru o vreme – aceeași cu cea de dinainte, sunt de acord că avem, ca intelectuali, o mare responsabilitate: să nu permitem ca schimbările să altereze lumea, s-o împingă spre criză perpetuă și suferință, ci să lucrăm cu toții ca să fie o lume mai bună.” (Ion Aurel Pop)

***

(w500) Mihaela Cr

Urmăriți emisiunea la TVR Internațional și online pe TVR+.

Jurnalist: Raluca Tudor

Realizator şi producător: Mihaela Crăciun

10:00 Dăruieşte Românie!

Moderator şi producător Carmen Târnoveanu

11:35 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 102-106

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 
Exercitarea autorităţii părinteşti în Uniunea Europeană

Vă invităm să urmăriți un interviu realizat de Angela Avram cu Monica Livescu, avocat, despre exercitarea autorităţii părinteşti în Uniunea ...

Radu Afrim, un regizor original și provocator

Radu Afrim, un regizor original și provocator

publicat: luni, 02 decembrie 2024

Regizorul Radu Afrim este un mare apărător al scrisului contemporan, îndrăgit de publicul tânăr pentru stilul său revizionist colorat, original, ...

Iubire, pasiune și o mare dragoste pentru muzică

Iubire, pasiune și o mare dragoste pentru muzică

publicat: luni, 02 decembrie 2024

De Sf. Nicolae, în ediția de vineri, 6 decembrie, a emisiunii „Destine ca-n filme”, invitații Iulianei Marciuc sunt doi oameni cu povești de ...

 

#tvri