loader
Foto

Galerie foto

Liviu Pop, bateristul român care a cucerit America

Vineri 5 septembrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional l-ați putut revedea pe bateristul român cu cele mai multe colaborări postdecembriste.

 

Lumea şi noi

Până în 1989, Liviu Pop nu a apucat să facă parte dintr-un grup – că a fost rock, new wave sau jazz – dar a cântat cu multe nume sonore, de la Krypton la Johnny Răducanu. Plecat din ţară chiar înainte de Revoluţie, a vrut să facă acelaşi lucru şi în America.

Nu i-a reuşit de la bun început, dar după câţiva ani bateristul român a început să acompanieze nume dintre cele mai prestigioase într-un gen considerat American 100% - blues-rock! A brăzdat aşadar America în lung şi-n lat, cu artişti vizibili în topurile de pe ambele maluri ale oceanului.

Aşadar portretul său se constituie deopotrivă în jurnalul românesc al unui muzician emigrant, o trecere în revistă – din perspectiva sa – a istoriei muzicii tradiţionale americane. Între muzicienii vizibili în emisiune de notat numele unor Lucky Peterson, Debbie Davis, Lil’ Dave Thompson, Diane Blue, Chris Tofield, Robert Morbioli, Chris Tofield, Murali Coryell.

Interesant este deopotrivă şi proiectul său solo electro, Sonic Play, experimentat în ultimii ani, precum şi colaborările cu muzicieni români din ţara natală, între care Raul Kuşak, Nicu Patoi şi Adrian Flautistu sub egida Sure.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri