loader
Foto

Libertatea presei, subiect de discuții la PUNCTUL PE AZi

Marţi, 3 mai, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA şi miercuri, 4 mai, de la ora 9:00, la TVR Internaţional, Vasile Guţu a dezbătut, împreună cu invitaţii săi, starea actuală a mass mediei din Republica Moldova.

 

Vitalie Guţu
Punctul pe AZi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Mass-media din Republica Moldova continuă să rămână parţial liberă. Arată raportul privind libertatea presei la nivel mondial în 2015, realizat de organizaţia internaţională Freedom House. Fără pluralism mediatic nu poate exista o presă bună.

Vitalie Guțu împreună cu președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, și jurnalistul Deutsche Welle, Vitalie Călugăreanu, vor puncta problemele sistemului mediatic din Republica Moldova și vor propune soluții și recomandări pentru funcționarea unei prese cu adevărat echidistantă.

***

În 3 mai, în mult de 100 de state ale lumii sunt celebrate principiile unei prese libere, este evaluată libertatea presei şi sunt onoraţi jurnaliştii ucişi în timpul exercitarii profesiei. Tema anului 2016: Accesul la informaţie şi libertăţile fundamentale - Acestea sunt drepturile tale! Premiul Guillermo CANO/ UNESCO pentru Libertatea Presei este acordat în cadrul unei ceremonii organizate la Helsinki. În 2016, premiul va fi acordat jurnalistei azere de investigaţie Khadija Ismayilova, în cadrul unei ceremonii care are loc la Helsinki, Finlanda.

Europa este continentul unde libertatea presei a regresat cel mai mult în ultimii zece ani. Parţial liberă este considerată presa din Ungaria, Bulgaria, Italia, Grecia, Croaţia, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bosnia, Albania şi Muntenegru, în timp ce în toate celelalte state, Freedom House estimează că presa este liberă, scrie Agerpres.

Singurele ţări din Europa, şi statele CSI, unde conform criteriilor FreedomHouse presa nu este liberă sunt: Rusia, Belarus, Turcia, Macedonia, Armenia şi Azerbaidjan.

**

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

11:00 Antidot la uitare

*Carol Popp de Szathmári (II)

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 127-131

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 
Film românesc la TVRi:

Dramă, inspirată din nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii", "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi din schiţa "Vine doamna şi domnul ...

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri