loader
Foto

Galerie foto

„La un pas de România": Situaţia bisericilor românești din Voivodina

Cea de-a treia emisiune „La un pas de România" din noua serie a fost dedicată bisericilor românești din Voivodina. S-a difuzat joi, 31 august, de la ora 17.30 și o puteți urmări în reluare vineri, 1 septembrie, ora 19.30, duminică, 3 septembrie, orele 2.30  și 14.30, luni, 4 septembrie, ora 13.00, la TVR Internaţional şi pe TVR+.

 

La un pas de România

Atât în comunitățile istorice, cât și în diaspora, bisericile polarizează românii și sunt principalele instituții culturale care îi ajută să rămână împreună, să asculte și să vorbească limba română fără încetare.

(w882) Zid Voivod

Cea de-a treia emisiune La un pas de România" din noua serie a fost dedicată bisericilor românești din Voivodina. Credința ortodoxă românească, vie de peste 300 de ani în această peninsulă de latinitate atașată lumii slave a Republicii Serbia, este ultimul bastion al românității din Banatul sârbesc.

(w882) 1preot

O redută a comunității istorice de români, expusă și fizic, și spiritual, unor grele încercări. Numărul credincioșilor care pleacă în lume din rațiuni economice scade văzând cu ochii.

(w882) Forir Sibi

Însă, dacă ar putea să strige, bisericile ortodoxe românești din Voivodina și-ar spune neputința în fața unui dușman ascuns, tăcut, care le macină, încet și sigur, zidurile și le pune în pericol existența – fenomenul capilarității.

(w882) 2preot

TVR Internațional v-a propus o emisiune despre un patrimoniu cultural deosebit de valoros, grav afectat de condițiile de mediu vitrege din Voivodina.

(w882) Interior

Emisiunea La un pas de România" pe această temă a fost programată de Ziua Limbii Române, pe 31 august, la ora 17.30, şi poate fi urmărită vineri, 1 septembrie, la ora 19.30, duminică, 3 septembrie, la orele 2.30 și 14.30, precum și luni, 4 septembrie, la ora 13.00, la TVR Internaţional şi pe TVR+.

(w882) 3Preot

***

O emisiune realizată de Mihaela IAMANDEI, jurnalist și producător TV, și Claudiu PETRINGENARU, director de imagine.

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

 

#tvri