loader
Foto

Galerie foto

„La un pas de ... război" este România

Noul sezon al emisiunii „La un pas de România” debutează pe 26 martie cu seria „La un pas de ... război". Imaginile au fost filmate în primele zile din martie la granița de nord a României cu Ucraina, în punctele de trecere a frontierei.

 

La un pas de România

„La un pas de România” este un proiect jurnalistic dedicat românilor care trăiesc în comunitățile istorice din jurul României.

De la prima emisiune și până azi, realizatorii seriilor de emisiuni aflate sub acest generic au încercat să fie alături de românii uitați, care au privit mereu cu speranță de dincolo de granița, spre Țara Mamă. Primul episod a fost filmat în 2016 în Maramureșul Istoric din dreapta Tisei.

(w882) Granita

După șase ani, într-un martie dramatic, echipa emisiunii „La un pas de România” s-a întors, de data asta, pe malul stâng al Tisei, pentru că acum, mai mult decât oricând, românii din Ucraina au nevoie de România și de tot sprijinul nostru.

(w882) Corturi

Noi am ajuns lângă podul istoric de peste Tisa la începutul lunii martie, când deja trecuseră doau câteva zile de la începerea războiului din Ucraina. Prin Punctele de trecere a frontierei din Sighetu Marmației și Halmeu trecuseră deja peste 10.000 de refugiați ucraineni. Timp de o săptămână, am trăit alături de voluntari, printre lacrimile adunate pe lângă pachetele cu toate cele necesare unor oamenii plecați pe calea pribegiei și am încercat să descifram forța celor care dăruiesc timp, energie și iubire pentru semenul lor aflat în suferință. Într-una din zile am fost chiar martorii unei întâlniri emoționante între unchi, mătuși și verișoare, adunați într-un mic apartament din Sighetu Marmației, de fuga din Kiev a nepoatei lor pe care nu o mai văzuseră de 40 de ani.” (Aura Dobre – producător „La un pas de România”)

(w882) Refugiati

Lângă graniță, viața nu mai este la fel din 24 februarie 2022. Oameni simplii, organizații sau slujitori ai bisericilor din zonă își împart ziua între patul lor (în care ajung doar pentru câteva ore, destul de puține și acelea) și punctele de trecere a frontierei pe unde intră zi și noapte oameni disperați în căutarea unui loc departe de bombe, tancuri și alarme asurzitoare. România a devenit în fel de Rai spre care vin valuri de refugiați din Iadul trăit în Ucraina.

(w882) Manusa P

În noua serie „La un pas de... război”, echipa TVR a încercat să-i aducă aproape pe toți cei care în zilele de început ale războiului din Ucraina au devenit familie sau prieteni apropiați pentru refugiații războiului din țara vecină.

(w882) Anunt

La un pas de România nu mai sunt acum numai români cu dor de țara lor. Sunt cetățeni ucraineni alungați din casele lor de un război nefiresc pentru secolul în care trăim. Familii rupte în bucăți care își caută drum spre Liniște. La un pas de...război este o Românie care îi primește pe toți cu brațele deschise.” (Aura Dobre – producător „La un pas de România”)

Credit foto: Aura Dobre

(w882) Pachete

***

Emisiunea La un pas de România este difuzată pe TVRI (sâmbăta de la 14.30) pe TVR3 (sâmbăta de la 18.30), pe TVR MOLDOVA ( duminica de la ora 15.00) și online pe TVR+.

Emisiunile se regăsesc și pe Canalul Oficial de YouTube al TVR.

***

Echipa tv ” La un pas de România”:

(w882) Episcopie

Imagine - Rudolf Szilagy, sunet - Marius Stanciu, montaj – Nicoleta Georgescu, lectura – Constantin Lupescu, ilustrație muzicală – Cătălin Grigore, maestru de sunet – Elena Moise

Producător & realizator – Aura Dobre

5:50 Investiţi în România! (R)

* Reindustrializarea României, un proiect necesar

Invitat: Florin Spătaru-consilier de stat, Cancelaria Prim-ministrului

Moderator Cristina Leorenţ

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: vineri, 10 mai 2024

În ediția de luni, 13 mai, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflați despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

 

#tvri