loader
Foto

LA MULŢI ANI, TVR INTERNAŢIONAL!

TVR Internaţional uneşte românii de pretutindeni, la 23 de ani de la înfiinţare, cu programe dedicate Centenarului Marii Uniri.

 

1 Decembrie 2018 este ziua în care TVR Internaţional împlineşte 23 ani de existenţă. Un moment important pentru primul post din România, care a emis prin satelit pentru vorbitorii de limba română din afara graniţelor ţării.

(w882)

În Anul Centenarului Marii Uniri, TVR Internaţional este vocea care a chemat la unitate românii de pretutindeni, printr- un program amplu, susţinându-i să-şi păstreze sau să-şi recupereze identitatea naţională.

(w882)

Astfel, sub genericul ”Documentarul TVRi, publicul a putut urmări două producţii de excepţie: "Unirile Românilor" şi "În spatele frontului", proiecte cofinanţate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Seria Unirile Românilor cuprinde şase episoade de film documentar, a câte 48 de minute fiecare, despre biografii şi evenimente de ţinut minte, care au însoţit pas cu pas unirile românilor cu Ţara Mamă, iar "În spatele frontului" este o docudramă realizată în premieră de TVR.

(w882)

Cele şase episoade prezintă momentele cheie ale primei conflagraţii mondiale, pe de-o parte, şi pe de alta, efectele ei văzute din spatele frontului. Scenariile sunt bazate pe documente şi pe mărturii directe ale participanţilor la evenimentele din anii premergători Marii Uniri.

(w882)

“Istoria este cea mai frumoasă poveste, iar Unirea se construiește zi de zi", este crezul profesorului dr. Adrian Cioroianu, care a revenit in programul TVR Internaţional cu "100 de poveşti despre Marea Unire - 5 minute de istorie“.

(w882)

Cu o tradiţie de jumătate de secol, de-a lungul căreia a devenit un brand naţional şi un veritabil ambasador al României, "Festivalul Cerbul de Aur" a avut o ediţie aniversară în anul Centenarului Marii Uniri, transmisă în direct pe TVR Internaţional.

De asemenea, emisiunea „Români care au schimbat lumea” – o producţie TVR1, cofinanţată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, ne aminteşte de oamenii valoroşi care au pus România pe harta lumii.

Şi filmul românesc de la TVRi se înscrie sub semnul Centenarului, una dintre cele două producţii cinematografice programate săptămânal fiind istorică.

(w882)

Singurul post care se adresează românilor din întreaga lume cu emisie liberă, a continuat emisiunile cu tradiţie, programe interactive, producţie proprie TVRi: Avocatul dumneavoastră”, ”Investiţi în România!”, „Articolul VII”,”Corespondent TVRi”, ”Un doctor pentru dumneavoastră.

(w882)

O altă producţie care se bucură de aprecierea publicului este ”La un pas de România, o serie de reportaje care ne arată cum trăiesc românii din comunităţile aflate în jurul graniţelor ţării, un proiect unic pe piaţa audiovizualului autohton.

Artistul îndrăgit de românii din diaspora, Paul Surugiu - FUEGO s-a alăturat vedetelor TVR2, în producția DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, o gală de divertisment a celor mai importante personalități românești, o trecere frumoasă și firească printre eroii României noastre, printre modelele și exemplele care au definit succesul și au făcut ca numele lor să strălucească, o gală care se vede la TVRi.

"Vedeta Populară", îndrăgitul talent show de folclor al postului TVR1, în care interpreţi ce visează să devină celebri au şansa să fie apreciaţi de publicul din întreaga ţară şi din străinătate, se regăseşte în oferta de programe a TVR Internaţional.

(w882)

Pe 27 mai 2018, echipa TVR Internaţional a sărbătorit Ziua Românilor de Pretutindeni printr-un maraton jurnalistic de trei ore, în care a transmis mesajele autorităţilor şi a ascultat vocea diasporei româneşti, plecată de pe ambele maluri ale Prutului.

Pentru a conecta Diaspora originară din România cu aceea provenită din Republica Moldova, TVRi integrează în grila sa de programe mai multe producţii ale postului TVR MOLDOVA: emisiunea „Învingători. Vremuri şi destine” completează oferta zilnică a emisiunii ”MATINALII şi a programului săptămânal „Interviurile Telejurnalului Moldova”, emisiuni care aduc informaţia de peste Prut în atenţia tuturor românilor.

(w882)

Ca partener al programului „100 pentru Centenar” realizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, un demers lansat pentru a recunoaşte meritele conaţionalilor de peste hotare, TVR Internaţional îi aduce în atenţia publicului pe cei 100 de români de succes din 10 țări cu comunități româneşti semnificative.

La 23 de ani de la înfiinţare, TVR Internaţional se mândreşte cu o emisie de 24 de ore a unui program 100% românesc, difuzat în clar şi gratuit pe tot globul. Grila de programe este organizată pe trei tronsoane de maximă audienţă corespunzătoare zonelor geografice acoperite (Europa, Nordul Africii şi Orientul Mijlociu, America de Nord şi Canada, Australia şi Noua Zeelandă) şi se adresează prioritar românilor aflaţi în străinătate, configurând un target potenţial de peste 10 milioane de telespectatori.

23 de ani - La mulţi ani, TVR Internaţional!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri