loader
Foto

La „Discover Romania” continuă seria „Artişti pentru Eternitate”

Vă invităm să urmăriţi noua serie DISCOVER ROMANIA - ARTIŞTI PENTRU ETERNITATE, la TVR Internaţional, TVR MOLDOVA și TVR 3, cu 15 portrete de câte zece minute, începând din 15 ianuarie.

 

Discover Romania

Seria “ARTIȘTI PENTRU ETERNITATE” - un regal al destinelor care au marcat viața teatrului, filmului și muzicii românești

„Între proiecție și realitate am construit acest discurs cinematografic în care se armonizează excepționalele mărturii ale acestor arhitecți ai imaginarului cu fragmente din repertoriul lor artistic. Orice astfel de întâlnire va fi aparținut deja memoriei colective și fiecare  secundă trăitoare devine un gând viu în lupta cu timpul” - Cecilia Melinescu, producătorul emisiunii DISCOVER ROMANIA.

(w882) Clody Bert

Silvia Popovici a crezut cu tărie că “talentul este puterea de a nu trece indiferent prin lume”, iar îndemnul lui Clody Bertola "să știi să-ți porți crucea și să-ți păstrezi credința" ne duce cu gândul la gesturile simple, împlinite de liniștea privirii transfigurate a celui care a fost Constantin Rauțchi.

(w882) Constantin

Dascăli iubiți de studenții lor, cărora le-au fost deopotrivă prieteni, dar și critici, actorii Octavian Cotescu și Adrian Pintea își mărturisesc profesia de credință: “Atunci când vrei să faci teatru, trebuie să spui, necondiţionat, adevărul”. Astfel, sufletul actorului „va apărea în luminile chinuitoare ale rampei pentru a vesti, măreţ, sălbatic şi îndrăgostit generos, Firul Vieţii.”

(w882) Octavian C

Lui Gică Petrescu „oamenii i-au dat curaj, preţuire şi dragoste”, Leopoldina Bălănuţă a încercat mereu să ofere lumii puterea să spere.

(w882) Leopoldina

Emil Botta a fost, înainte de orice, un iubitor de himere, de care s-a lăsat posedat în versurile pe care le-a scris şi în rolurile pe care le-a făcut pe scenă şi pe peliculă. A fost, spun cei care l-au cunoscut, un singular şi un neasemuit.

(w882) Emil Botta

”Legănată de dor, cântă inima" lui Dan Spătaru, care a avut o ascensiune magică, de neegalat.

(w882) Puiu Căli

Suntem fermecați și astăzi de spiritul comic și inconfundabil al lui Puiu Călinescu, în timp ce navigăm împreună cu  poetul mărilor, Ilarion Ciobanu, care a întruchipat în filmul românesc justițiarul, caracterul puternic al omului dintr-o bucată.

(w882) Ilarion Ci

Născuţi la malul apei, în sud-estul ţării, Jean Constantin, Ştefan Bănică senior și Nicu Constantin, cu talent, poftă de viaţă şi priză la public au construit roluri de neuitat, adeverind cuvintele Margaretei Pogonat: „A reuși în viață înseamnă, de fapt, a ști să te bucuri de fiecare bătălie câștigată. Esența vieții este tocmai lupta permanentă de a smulge fiecărei zile ceva bun...”

(w882) Margareta

Iată de ce seria “ARTIȘTI PENTU ETERNITATE 2018” le este dedicată celor care, după spusele lui Adrian Pintea, “respiră praf stelar, plânsul lor nu este plâns, ci nădejdea că plânsul omenesc poate deretica ungherele vraişte ale necazului. Sufletul actorului e viu ca o carne însângerată şi zbuciumată de nesomn şi străveziu ca veşnica amintire a iubirii ”.

(w882) Adrian Pin

***

Urmăriţi noua serie DISCOVER ROMANIA - ARTIŞTI PENTRU ETERNITATE, la TVR Internaţional, TVR MOLDOVA și TVR 3, cu 15 portrete de câte zece minute, începând din 15 ianuarie 2018.

De luni până vineri:

TVR Internaţional – orele 8.50, 15.50, 18.20

TVR MOLDOVA – ora 16.50

TVR 3 – ora 7.50

***

Echipa care realizează emisiunile este formată din:

Realizator și producător: Cecilia Melinescu

Montaj: Mihaela Vișan și Daniel Micu

Montaj film: Carmen Drăghici, Andreea Ciocan, Andrei Măcinic

Grafica: Dan Pecete

Post-procesare sunet: Nicușor Ganciu


***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+ la ora difuzării.

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri