loader
Foto

Investiţiile în sănătate, pe agenda autorităţilor

Marţi, 31 iulie, de la ora 21.30, la "Investiţi în România!" aţi putut să revedeţi ediţia, din 15 mai 2018, despre succesele medicilor care au ales să investească în România.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

În ultimii ani, am asistat la migraţia agresivă a halatelor albe. În această ediţie, vă prezentăm două poveşti de succes scrise de medici care au ales să investească în România.

Povestea Clinicilor Dr. Leahu îşi are începuturile în ianuarie 2010. La numai 26 de ani, tânărul antreprenor investea în jur de 2.000 de lei în primul său cabinet dentar din Popeşti Leordeni, apoi 40.000 de euro în prima clinică, cea din Floreasca, în februarie 2011. În momentul de faţă, deţine cinci clinici, una deschisă în acest an la Piteşti şi patru în Bucureşti. Săptămâna trecută, echipa a sărbătorit 7 ani de excelenţă în stomatologie. Dr. Ionuț Leahu a strâns în jurul său o echipă de medici de excepție. Pacienții se bucură tratamente inovatoare, iar aparatura este cea care îi ajută pe medici să obțină cele mai bune rezultate.

Doctorul Dan Mitrea a înfiinţat în 2017 împreună cu alţi asociaţi Clinica Neuroaxis. Este primul centru de neurologie din Bucureşti, construit după principiul “One Stop Shop”. Cabinetele sunt amenajate într-un spaţiu modern, dotat după cele mai înalte standarde. În aproximativ un an de la inaugurare, peste 600 de pacienţi i-au trecut pragul, atraşi de profesionalismul echipei, cea mai mare parte dintre medici având supra-specializări la unele dintre cele mai importante spitale de neurochirurgie din Europa.

Investiția în sănătate înseamnă investiție în resurse umane și în infrastructură medicală. Este nevoie de un sistem guvernat de reguli clare, susţinut financiar pe termen lung. Discutăm cu antreprenori şi autorităţi despre reforma în domeniul sănătăţii şi programele de investiţii în domeniu.

Paula-Marinela Pîrvănescu, secretar de stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Attila Laszlo, preşedinte Comisia de Sănătate Publică, Senatul României, dr. Ionuţ Leahu, medic implantolog, proprietar şi manager Clinicile Dr. Leahu, dr. Dan Mitrea, medic neurolog, fondator Clinica Neuroaxis, au fost invitaţii lui Sorin Burtea.

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

 

 

 

 

 

23:00 Reţeaua de idoli

* Invitat Marian Drăgulescu

Producător Irina Păcurariu

(redifuzare)

23:50 Biografii necesare

Invitat Florica Prevenda-pictor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România

Florica Prevenda este un creator cu intuiţie anticipativă. Acum mai bine de douăzeci de ani, ea a început să figureze în mari serii de lucrări precum: “Face without a Face”, “Net People”, “Shadows of the Present”, “Facebook Obsession”, “Anonymous”, viziunea sa despre ceea ce vedem acum că este o discuţie la ordinea zilei despre globalizare, uniformizare, spaţiu virtual, inteligenţă artificială şi comunicare mediată tehnologic. Ea se detaşează de lecția picturii clasice, cu temeinicele sale baze tehnice și disciplina lucrului zilnic la atelier, printr-un susţinut efort de (re)integrare în discursul artistic contemporan. Cercetarea şi inovaţia capătă valenţe surprinzătoare în care coexistă fericit un figurativism sublimat, spiritul introspectiv, lumea afectivă şi sensibilitatea nativă cu o expresie plastică modernă în care experimentele şi noile tehnologii deţin rolul principal. Percepută ca un spirit mai degrabă independent şi neconvenţional, Florica Prevenda este astăzi o artistă de succes, cu un palmares impresionant. Expune şi în ţară, şi în străinătate fiind demult promovată de galerii din afara ţării. Cea mai recentă expoziţie personală a avut loc în martie, la Bruxelles. Lucidă şi activă, Florica Prevenda dovedeşte că ştie cu siguranţă, încotro se îndreaptă viaţa şi creaţia sa.

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru Panait

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri