loader
Foto

Galerie foto

Investiţiile în agricultură pe agenda autorităţilor

Alexandru Stănescu , preşedinte Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, Camera Deputaţilor, Daniel Botănoiu , secretar de stat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuţ Chesnoiu , director general Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor au fost invitaţii lui Sorin Burtea , marţi, 3 aprilie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Agricultura este unul dintre puţinele sectoare economice în care investitorii români au reuşit să câştige în faţa capitalului extern.

Unul dintre domeniile cu cea mai mare creştere în criză are una dintre cele mai importante contribuţii în formarea Produsului Intern Brut, de aproximativ de 6%, de peste 3 ori mai mare decât media ţărilor din Uniunea Europeană, conform Institutului Naţional de Statistică. Este sectorul unde politicile economice se fac la Bucureşti şi nu la Paris, Londra, Moscova sau Berlin. Implementarea programelor ministerului de resort sunt un exemplu în acest sens.

(w882)

Unul dintre factorii care au contribuit la aceste rezulate este absorţia aproape în totalitate a fondurilor europene. Perspectivele sunt încurajatoare ţinând cont de faptul că alocarea financiară a Uniunii Europene acordată României pentru implementarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală în perioada 2014 - 2020 este de peste 8 miliarde de euro. La aceasta se adaugă contribuţia de la bugetul de stat de peste 1,3 miliarde de euro.

(w882)

Aproximativ 10.000 de fermieri tineri vor fi susţinuţi pentru înfiinţarea de ferme, 140 de fabrici de procesare a produselor agricole şi pomicole, vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă, 150.000 de hectare irigate, 3.000 de km de drumuri comunale modernizate, vor fi realizaţi 1.500 de km de reţele de alimentare cu apă potabilă şi 2.600 km de canalizare în mediul rural.

(w882)

Vă propunem o ediţie captivantă despre oportunităţile de investiţii în agricultura românească!

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

(w882)

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+.

 

1:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitat Octavian Belu

Emisiune de Eugenia Vodă

2:00 Antidot la uitare (R)

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri