loader
Foto

”Investiţi în România!” vă prezintă vecinătăţile economice ale României

Marți, 23 martie, de la ora 21:00, Octavian-Dragomir Jora a vorbit cu invitații săi la ”Investiţi în România!”despre potenţialul economic al ţărilor vecine în relaţia cu România. Emisiunea s-a difuzat la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Investiţi în România!

În această ediție a emisiunii am abordat o temă pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă, atât pentru noi, jurnaliştii programului, cât şi pentru autorităţi, factori de organizare şi decizie, şi anume, potenţialul economic al ţărilor vecine în relaţia cu România şi modul în care acesta se reflectă sau dacă poate avea un impact asupra comunităţilor istorice de lângă graniţă.

Octavian-Dragomir JORA, moderatorul emisiunii a discutat cu Ștefan-Radu Oprea, membru al Comisiei economice, industrii şi servicii din Senatului României despre acţiunile şi măsurile legislative care vor dinamiza schimburile comerciale şi despre potenţialul forţei de muncă din jurul României.

Despre valorificarea relaţiilor Uniunii Europene cu vecinii şi oportunităţile pe care le oferă InvestEU României am dialogat cu Iuliu Winkler, membru al Parlamentului European.

Am insistat pe creşterea schimburilor comerciale împreună cu prof. univ. dr. Nasty Vlădoiu, preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România şi pe punţile economice în spaţiul românesc extins cu Constantin Vieru, preşedintele Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România.

Jurnaliștii emisiunii «Investiţi în România!» v-au propus să urmăriţi reportaje pe tema «Vecinătăţile economice ale României» cu Florentin - Nicolae Tuş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, Mihaela Jurculeț, manager de proiect la Administrația Bazinală de Apă Banat și  Stevan Ilincic, manager de proiect Compania Publică de Apă Vode Vojvodine şi cu Liviu Rusu, directorul Centrului de Afaceri Ucraineano-Român din Cernăuți.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

  • Ştefan-Radu Oprea – Comisia economică, industrii şi servicii, Senatul României
  • Iuliu Winkler - europarlamentar
  • prof. univ. dr. Nasty Vlădoiu - preşedinte Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale din România
  • Constantin Vieru – preşedinte Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

17:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri