„Investiţi în România!”, 20 de ani de excelenţă pentru românii de pretutindeni
luni, 05 octombrie 2020
TVRi v-a invitat să revedeți unele dintre cele mai bune momente ale emisiunii, în edițiile speciale din 6 și 13 octombrie, de la ora 21.00.
Investiti in Romania Best of octombrie 2020

De 20 de ani, echipa Investiţi în România! promovează în lumea întreagă mediul de afaceri autohton și aduce în casele românilor de pretutindeni locuri de suflet din țara noastră.

Timp de două decenii, gazda emisiunii, regretatul jurnalist Sorin Burtea, i-a convins pe telespectatorii de pretutindeni să iubească România. În fiecare ediție pe care a moderat-o şi realizat-o a transformat țara noastră în cea mai frumoasă destinație de vacanță de pe tot globul. A promovat peste hotare, pe lângă peisajele de o frumuseţe aparte, tradițiile, obiceiurile specifice spaţiului românesc, gastronomia, valorile naţionale.

Împreună cu invitații săi a discutat de nenumărate ori despre importanța educației, despre dragostea de patrie, despre mândria de a fi român, încercând să-i determine pe cei plecați în afara granițelor să se întoarcă acasă și să investească în România.

În timpul emisiunii s-au pus bazele unor afaceri, iar cei interesați de programe și proiecte din industrie, turism, agricultură, sănătate, educație și cercetare, relația cu Republica Moldova au aflat răspunsul la întrebările lor de la specialiști.

De-a lungul timpului, oameni de excepție care s-au remarcat în lumea întreagă prin realizările lor, români care au scris istorie în diverse domenii au venit la „Investiţi în România!”, pentru a împărtăși din experiența acumulată.

Urmează un nou sezon al emisiunii cu  invitați de marcă și subiecte interesante!

Cristina Leorenţ, producător, director TVR Internațional:

De 20 de ani, alături de echipa coordonată de unul dintre cei mai experimentați jurnaliști ai Televiziunii Române, învăț definiția practică a performanței. Produsul media Investiţi în România! vorbește, tot de 20 de ani, de țara unde se întâmplă și lucruri bune și despre oamenii ei. Să promovezi cu tărie, empatie și perseverență munca şi poveștile compatrioţilor, să-ți dăruieşti viața acestor simțăminte, să crezi în forța nemărginită a postului TVR Internațional este ceea ce a reuşit Sorin Burtea de 25 de ani pe această frecvență. Ne dorim să continuăm, cu aceeași tenacitate, proiectul ce-i poartă semnătura.”

Raluca Amzăr, jurnalist tv:

Pasiune, determinare, multă muncă în echipă, uneori contracronometru, bucurie la sfârşitul fiecărei zilei în care vezi rezultatele obţinute....asta înseamnă pentru mine activitatea în Televiziunea Română. O evoluţie profesională de care sunt foarte mândră, câştigată în cei aproximativ 18 ani de când alături de colegii mei construim o emisiune ce aniversează în curând, la TVR Internaţional, 20 de ani de existenţă – Investiţi în România!. Am învăţat foarte multe şi cu siguranţă că vor mai fi multe de învăţat, iar când l-ai avut ca mentor pe regretatul jurnalist Sorin Burtea, producătorul emisiunii, „a construi” este mai puternic decât orice altceva, iar „nu se poate” nu există. Recunoaşterea profesionalismului este demonstrată de sutele de premii obţinute alături de colegii mei, iar asta mă motivează să-mi depăşesc performanţele şi pe viitor. Pentru că suntem într-o competiţie permanentă cu alte formate tv din piaţa media, acest lucru ne obligă să fim mereu atenţi şi să ne consolidăm echipa, să fim obiectivi şi echidistanţi.

Ana Maria Ghiur, jurnalist tv:

Investiţi în România! a însemnat şi înseamnă şcoala mea în televiziune. Primii paşi în această emisiune, aflată de 20 de ani în grilele TVR Internaţional, i-am făcut undeva pe la jumătatea anului 2013. Șapte ani de muncă neîntreruptă și o echipă căreia îi datorez enorm. Mi s-au acordat multă încredere, sprijin nemăsurat, am învăţat enorm, mi s-a oferit libertatea de a crea, sunt primii oameni care au crezut cu adevărat în talentul meu și în puterile mele, a fost prima oară când vocea mea s-a auzit pe posturile Televiziunii Naționale. Suntem o echipă, așa am fost și așa vom fi mereu, pentru că mentorul nostru, Sorin Burtea, ne-a învățat să fim așa. Era un om dedicat cu totul acestei meserii, care punea jurnalismul pe primul loc. Un profesionist, poate unul dintre puținii din țara noastră, dacă nu singurul care considera că România înseamnă și frumos și tocmai de aceea promova o imagine idilică a plaiurilor mioritice. Plecarea sa fulgerătoare dintre noi a lăsat un mare gol în sufletele noastre. Vom încerca să-i ducem proiectele mai departe, speranțele, așa cum ne-a învățat, urmând exact pașii acelei „școli de televiziune" pe care a sădit-o pentru totdeauna în sufletele noastre.

Răzvan Onesa, jurnalist tv:

În aceşti ani mi-am făcut meseria cu foarte mare plăcere și mi-am respectat condiționalitatea eticii jurnalistice. Chiar dacă au fost zile încărcate şi câteodată am redactat reportaje chiar şi noaptea, nu m-am simţit epuizat. Şi asta pentru că lucrez într-o echipă unde fiecare ştie ce face celălalt şi, poate cel mai important, ne completăm fără a ne cere ajutorul. Este extraordinar să ştiu că mă pot baza pe un coleg şi că atunci când strig are cine să-mi răspundă. Dar esenţiale sunt rezultatele şi faptul că producătorul m-a sprijinit să devin mai bun şi mi-a recunoscut meritele.

Roxana Segneanu, jurnalist tv:

Am venit în această echipă în luna noiembrie 2016. Încă de la început am fost primită cu brațele deschise, m-am simțit ca într-o familie. Aici m-am format ca jurnalist, având șansa să lucrez cu Cristina Leorenț și cu regretatul jurnalist Sorin Burtea, adevărați profesioniști în domeniu, care m-au susținut necondiționat. Promitem să readucem în casele românilor de pretutindeni, prin intermediul reportajelor pe care le realizăm, cele mai frumoase locuri din țara noastră, povești de suflet, să promovăm tradițiile autohtone şi valorile naţionale.

Manuela Apostol, regizor tv:

O emisiune dragă mie, o colaborare onorantă cu regretatul om de televiziune Sorin  Burtea. Am speranța că proiectul său va continua la nivelul exigențelor impuse, iar sintagma Rămâneți pe canalele Televiziunii Române, pentru că nu pierdeți nimic, nici măcar timpul! va rămâne cât mai mult timp în mintea și în sufletul telespectatorilor.

​Un mare Mulţumim! tuturor oamenilor din Televiziunea Română, profesionişti desăvârşiţi, cu care Sorin Burtea a ales să-şi realizeze proiectele în cei aproape 50 de ani închinaţi meseriei, oameni pe care i-a apreciat, dar mai ales i-a apărat public de nenumărate ori, i-a respectat şi i-a iubit mai mult decât propria viaţă.

Echipa Investiţi în România!

 • 09:00
  Matinalii
  * Partea a III-a Prezintă: Anatol Guzic şi Sandu Scobiola Producător Nicoleta Toacă Transmisiune directă
 • 10:00
  Telejurnal regional
  *TVR Iasi Transmisiune directă
 • 10:35
  România… în bucate
  * Sarea în bucate Prezinta: Ioan T Mihai Producator: Veronica MihocTVR Timişoara Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Petrina Murgu
 • 11:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  * An 13 Moderator Mariuca Mihailescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 12:00
  Descălecaţi în Carpaţi
  * Colţ de rai cu natură şi cai Tracţiune faţă nepoluantă. Driveri cu pasiune. Herghelia Beclean este gazdă, an de an, a Cupei României la Atelaje cu Doi Cai. Eleganţă, precizie şi a-drona-lină! Rai e a noastră ţară cu aşa bogăţie naturală. Testăm cura balneară de la Băile Olăneşti. Te vindeci, te relaxezi, pluteşti şi te... tolăneşti. Cazare în cătun cu jacuzzi. SPActaculos de sănătos! Producător Răzvan Petrişor
 • 12:30
  A doua Romanie
  * An 6 Moderator Corina Dobre Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu Producător Liliana Văduva
 • 14:00
  Telejurnal
  * Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Anamaria Panait, Violeta Iorgulescu Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători şi realizatori: Radu Dănilă şi Cristina Dănilă
 • 15:00
  Destine ca-n filme
  * In memoriam, Mihai Constantinescu- “Căutând o lume minunată“Prezintă Iuliana Marciuc E aproape un an de când lumea aceasta e mai săracă cu un artist, mai lipsită de iubire şi mult mai goală fără acea lume minunată a lui Mihai Constantinescu pe care, îndurerata sa soţie, prieteni şi colegi de scenă, vor încerca să o recreeze. Realizatori: Doru Ionescu, Nicu Cozma Redactor Dana Ilie Producatori Iuliana Marciuc, Nicolae Cozma
 • 16:00
  Exclusiv în România
  Călătorim prin miezul fierbinte al Dobrogei, către acea spiritualitate minunată care permite oamenilor de etnii și religii diferite să trăiască aici într-o armonie exemplară. Descoperim sfinți ortodocși de talie internațională, precum Sf. Dionisie Exiguul, care a dat lumii calendarul din zilele noastre, sau Sf. Gherman, prietenul Sf. Ioan Casian. Lângă mănăstirea închinată lui, urcăm la Grotele Sihaștrilor, din rezervația naturală Canaraua Fetei. Ne oprim în mica localitate turcească Bașpunar, cu pitorescul ei, demn de un sat-muzeu, dar nu îi neglijăm nici pe tătari. Îi vizităm la Techirghiol, le aflăm istoria, dar și rețetele delicioase, pentru că nimerim în toiul unei sărbători locale, cu povești, preparate și dansuri tradiționale. Și pentru că e foarte cald afară, în cele din urmă nu ne putem ține departe de mare, așa că ne îmbarcăm la Constanța, pentru o lecție de navigație. Toate pânzele sus! Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean
 • 16:45
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători şi realizatori: Radu Dănilă şi Cristina Dănilă
 • 16:50
  Discover Romania
  Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
 • 17:00
  TVRi 25
  * Gala Premiilor TVR International Ediţia II, anul 2003 TVR Internaţional a premiat performanţele oamenilor care au schimbat în bine imaginea României în lume. De-a lungul celor 25 de ani de existenţă, TVRi a susţine excelenţa în toate domeniile vieţii. Mihaela Crăciun vă invităm să redescoperiţi povestea Galelor Premiilor TVR Internaţional. Prezentator şi realizator: Mihaela Craciun Editor imagine Liliana Nastase Regia tv Manuela Apostol Producator Laurentiu Nastase
 • 18:00
  Lumea şi noi
  *Best of Născută şi crescută în „dulcele târg al Ieşilor”, Anca Cheaito a părăsit România în 1988. S-a stabilit în Liban, alături de soţul ei, Hassan Cheaito, de profesie medic. Împreună au doi copii ce au ales să calce pe urmele tatălui, în ţara de origine a mamei, România. Anca Cheaito este profesor de limbă franceză, dar predă şi cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească la Liceul Amlieh din Beirut. A început cu 2 clase. A ajuns la 6. Din 2010, se ocupă şi de cursurile şi activităţile copiilor comunităţii româneşti din Liban. Realizator Raluca Amzăr
 • 18:30
  Obiectiv comun
  Talk show realizat în direct, în studioul din Chişinău, în care sunt abordate subiecte sociale şi culturale din Republica Moldova, perspectivele europene, experienţa României, realităţi comunitare şi proiecte culturale de pe ambele maluri ale Prutului. Moderator Elena Gutu Producător Elena Gutu
 • 19:30
  La un pas de Romania
  * An 4 Români fără de Românie Episodul 4 Dincolo de Tisa încă mai trăiesc români. Mulți dintre ei au deținut de-a lungul vieții tot felul de acte de identitate. Dar niciodată unul eliberat de statul român. Comunitatea istorică nu a fost și nu este ceva abstract, deși de cele mai multe ori este doar o statistică în dosarele unor instituții de profil. Străbunicii și bunicii românilor din Transcarpatia de azi au rezistat de-a lungul secolelor pentru că au avut mândria de a nu se lăsa asimilați și credința într-un Dumnezeu al îndurărilor. Jurnalist Constantin Lulescu Realizator si producător Aura Dobre
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Transmisiune directă Meteo *Montaj Sport *Montaj
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Dăruieşte, Românie!
  An 2 Artişti, vedete, personalităţi ale vieţii româneşti vă împărtăşesc bucurii, emoţii, trăiri, mărturisind propria povestea ca români. Vă prezentăm povestea românilor de pretutindeni, într-un format de divertisment pe care TVR Internaţional l-a pregătit pentru a ne bucura de cei 25 de ani de existenţă în viaţa românilor care trăiesc dincolo de graniţele României. Invitaţi: Anymagical, Alin Oprea & Talisman, Ileana Şipoteanu, Bogdan Negroiu & El Negro, Radu Ciobănaşu, Revolution Family, Ioana Loredana Nica Moderator şi realizator Carmen Târnoveanu Documentarist Gabriela Mocanu Jurnalişti: Răzvan Petrişor şi Laurenţiu Năstase Director imagine Emil Stan Regizor TV Manuela Apostol Producător Raluca Amzăr (redifuzare)
 • 22:30
  Concert Madrigal
  * Best of Partea 1aru şi Marin Găbudean Spectacol în interpretarea Corului Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”. Dirijor Anna Ungureanu Înregistrare de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din Bucureşti Concert desfăşurat în cadrul Stagiunii estivale Madrigal 2020
 • 23:15
  Teatru TV
  * Doi pe o bancă , de Alexandr Ghelman. Traducerea Tudor Steriade Spectacol realizat în colaborare cu Teatrul C.I.Nottara Distribuția: Catrinel Dumitrescu și Emil Hossu Redactor Doina Teodoru Adaptarea și regia artistică Tudor Mărăscu Redactor George Mladen Producator Andras Istvan Demeter
 • 00:30
  Portret
  * In Memoriam Emil Hossu În acest portret au povestit despre Emil Hossu: Catrinel Dumitrescu, Cristian Șofron, Constantin Dicu, Rareș Stoica, Adrian Răuță. PPS: Cornel Ciuleanu Montaj: Constantin Marciuc Operatori: Vlad Micu, Cristian Glodeală Producător: Cătălin Mireuță Realizator Daniela Ciolan (redifuzare)
 • 01:00
  TVRi 25
  * Gala Premiilor TVR International, Ediţia III, anul 2004 TVR Internaţional a premiat performanţele oamenilor care au schimbat în bine imaginea României în lume. De-a lungul celor 25 de ani de existenţă, TVRi a susţine excelenţa în toate domeniile vieţii. Mihaela Crăciun vă invităm să redescoperiţi povestea Galelor Premiilor TVR Internaţional. Prezentator şi realizator: Mihaela Craciun Editor imagine Liliana Nastase Regia tv Manuela Apostol Producator Laurentiu Nastase Inregistrare
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Dăruieşte, Românie!
  An 2 Invitaţi: Anymagical, Alin Oprea & Talisman, Ileana Şipoteanu, Bogdan Negroiu & El Negro, Radu Ciobănaşu, Revolution Family, Ioana Loredana Nica Moderator şi realizator Carmen Târnoveanu Documentarist Gabriela Mocanu Jurnalişti: Răzvan Petrişor şi Laurenţiu Năstase Director imagine Emil Stan Regizor TV Manuela Apostol Producător Raluca Amzăr