„Investiţi în România!”, 20 de ani de excelenţă în jurnalism
marţi, 09 februarie 2021
De 20 de ani, echipa „Investiţi în România!” promovează în lumea întreagă mediul de afaceri autohton și aduce în casele românilor de pretutindeni locuri de suflet de acasă.
Investiti in Romania
Investiti in Romania

Timp de două decenii, gazda emisiunii, regretatul jurnalist Sorin Burtea, i-a convins pe telespectatori să iubească România.

În fiecare ediție pe care a moderat-o şi realizat-o a transformat țara noastră în cea mai frumoasă destinație de vacanță de pe tot globul. A promovat peste hotare, pe lângă peisajele de o frumuseţe aparte, investiţiile, tradițiile, obiceiurile specifice spaţiului românesc, gastronomia, valorile naţionale.

Împreună cu invitații săi a discutat de nenumărate ori despre importanța educației, despre dragostea de patrie, despre mândria de a fi român, încercând să-i determine pe cei plecați în afara granițelor să se întoarcă acasă și să investească în România.

În timpul emisiunii s-au pus bazele unor afaceri, comisionul fiind încrederea şi credibilitatea câştigate. Cei interesați de programe și proiecte din industrie, turism, agricultură, sănătate, educație și cercetare, relația României cu Republica Moldova au aflat răspunsul la întrebările lor de la specialiști.

De-a lungul timpului, oameni de excepție care s-au remarcat în lumea întreagă prin realizările lor, români care au scris istorie în diverse domenii au venit la „Investiţi în România!”, pentru a împărtăși din experiența acumulată.

În prezent, emisiunea este moderată de Octavian-Dragomir Jora, publicist, jurnalist, conferențiar universitar doctor în domeniul relațiilor economice internaționale.

***

Urmăriți ediția aniversară la TVR Internațional pe 16 februarie, de la ora 21:00, pe 17 februarie de la orele 04:00 și 12:30, precum și pe TVR MOLDOVA pe 16 februarie, de la ora 23:00.

***

Cristina Leorenţ, producător tv:

„Timp de 20 de ani, alături de echipa coordonată de unul dintre cei mai experimentați jurnaliști ai Televiziunii Române, am învățăt definiția practică a performanței. Produsul media „Investiţi în România!” vorbește, tot de 20 de ani, de țara unde se întâmplă și lucruri bune și despre oamenii ei. Să promovezi cu tărie, empatie și perseverență munca şi poveștile compatrioţilor, să-ți dăruieşti viața acestor simțăminte, să crezi în forța nemărginită a postului TVR Internațional este ceea ce a reuşit Sorin Burtea de 25 de ani pe această frecvență. Continuăm, cu aceeași tenacitate şi mândrie, proiectul ce-i poartă semnătura.”

Raluca Amzăr, jurnalist tv:

„Pasiune, determinare, multă muncă în echipă, uneori contracronometru, bucurie la sfârşitul fiecărei zilei în care vezi rezultatele obţinute....asta înseamnă pentru mine activitatea în Televiziunea Română. O evoluţie profesională de care sunt foarte mândră, câştigată în cei aproximativ 18 ani de când alături de colegii mei construim o emisiune ce aniversează 20 de ani de existenţă – „Investiţi în România!”. Am învăţat foarte multe şi cu siguranţă că vor mai fi multe de învăţat, iar când l-ai avut ca mentor pe regretatul jurnalist Sorin Burtea, producătorul emisiunii, „a construi” este mai puternic decât orice altceva, iar „nu se poate” nu există. Recunoaşterea profesionalismului este demonstrată de sutele de premii obţinute alături de colegii mei, iar asta mă motivează să-mi depăşesc performanţele şi pe viitor. Pentru că suntem într-o competiţie permanentă cu alte formate tv din piaţa media, acest lucru ne obligă să fim mereu atenţi şi să ne consolidăm echipa, să fim obiectivi şi echidistanţi.”

Ana Maria Ghiur, jurnalist tv:

„Investiţi în România! a însemnat şi înseamnă şcoala mea în televiziune. Primii paşi în această emisiune, aflată de 20 de ani în grilele TVR Internaţional, i-am făcut undeva pe la jumătatea anului 2013. Șapte ani de muncă neîntreruptă și o echipă căreia îi datorez enorm. Mi s-au acordat multă încredere, sprijin nemăsurat, am învăţat enorm, mi s-a oferit libertatea de a crea, sunt primii oameni care au crezut cu adevărat în talentul meu și în puterile mele, a fost prima oară când vocea mea s-a auzit pe posturile Televiziunii Naționale. Suntem o echipă, așa am fost și așa vom fi mereu, pentru că mentorul nostru, Sorin Burtea, ne-a învățat să fim așa. Era un om dedicat cu totul acestei meserii, care punea jurnalismul pe primul loc. Un profesionist, poate unul dintre puținii din țara noastră, dacă nu singurul care considera că România înseamnă și frumos și tocmai de aceea promova o imagine idilică a plaiurilor mioritice. Îi vom duce proiectele mai departe, speranțele, așa cum ne-a învățat, urmând exact pașii acelei „școli de televiziune" pe care a sădit-o pentru totdeauna în sufletele noastre.”

Răzvan Onesa, jurnalist tv:

„În aceşti ani mi-am făcut meseria cu foarte mare plăcere și mi-am respectat condiționalitatea eticii jurnalistice. Chiar dacă au fost zile încărcate şi câteodată am redactat reportaje chiar şi noaptea, nu m-am simţit epuizat. Şi asta pentru că lucrez într-o echipă unde fiecare ştie ce face celălalt şi, poate cel mai important, ne completăm fără a ne cere ajutorul. Este extraordinar să ştiu că mă pot baza pe un coleg şi că atunci când strig are cine să-mi răspundă. Dar esenţiale sunt rezultatele şi faptul că producătorul m-a sprijinit să devin mai bun şi mi-a recunoscut meritele.”

Roxana Segneanu, jurnalist tv:

„Am venit în această echipă în luna noiembrie 2016. Încă de la început am fost primită cu brațele deschise, m-am simțit ca într-o familie. Aici m-am format ca jurnalist, având șansa să lucrez cu Cristina Leorenț și cu regretatul jurnalist Sorin Burtea, adevărați profesioniști în domeniu, care m-au susținut necondiționat. Promitem să continuăm să aducem în casele românilor de pretutindeni, prin intermediul reportajelor pe care le realizăm, cele mai frumoase locuri din țara noastră, povești de suflet, să promovăm tradițiile autohtone şi valorile naţionale.”

Giorgiana Şuşurincă, documentarist:

„2010 a fost anul în care am avut onoarea de a fi primită în sânul echipei, familia mea de la locul de muncă, așa cum îmi place să o numesc. Și nu îi zic așa doar de dragul de a o spune, ci pentru că aici am descoperit o mână de oameni care, indiferent cât de mult aveau de lucru, erau întotdeauna dispuși să ajute la nevoie. Am învățat de la fiecare câte ceva. Indiferent de greutățile întâmpinate în decursul anilor, echipa a rămas unită, iar emisiunea „Investiți în România!" este prezentă în grila de programe a postului TVR Internațional datorită unui profesionist în adevăratul sens al cuvântului, domnul Sorin Burtea, care mereu și-a dorit ca românii din întreaga lume să privească reportaje cu imagini frumoase ale țării noastre și oameni de calitate. Cu o experiență vastă în domeniu, responsabilitate și devotament, punea pasiune în tot ceea ce făcea, iar ca rezultat, echipa a cărui lider a fost, a primit drept răsplată sute de premii. Din nefericire, Şefu’ a plecat dintre noi, dar ne vom aminti cu drag tot ceea ce ne-a insuflat, continuând proiectul ce a prins viață acum 20 ani.”

Manuela Apostol, regizor tv:

„O emisiune dragă mie, o colaborare onorantă cu regretatul om de televiziune Sorin  Burtea. Mă bucur că proiectul său continuă şi după aceşti 20 de ani, la nivelul exigențelor impuse, iar sintagma Rămâneți pe canalele Televiziunii Române, pentru că nu pierdeți nimic, nici măcar timpul! rămâne cât mai mult timp în mintea și în sufletul telespectatorilor.”

Octavian-Dragomir Jora, moderator „Investiţi în România!”

„Economia are darul de a fi o știință „populară”, fiind accesibilă celor care obișnuiesc să judece cu mintea lor, dar investițiile au o componentă „eroică”, accesibilă celor care au în plus curajul. Ca jurnaliști economici/economiști, aplicăm, după cum ni se și aplică încontinuu, „logica economiei” – este în noi și suntem parte din ea.

Bunăoară, logica asta ne spune că suntem un soi de co-producători, chiar dacă într-o manieră tăcută (paradoxal, în ciuda vocalității profesiei), cu investitorii-sadea. Suntem implicați în diviziunea extinsă a muncii, amestec rodnic de specializare și cooperare, în care jurnalismul este necesar și fiecare jurnalist poate fi oportun.

Indiferent că facem jurnalism de investigație sau de inspirație, că săpăm după cauzele ascunse ale problemelor sau revelăm soluții aflate deja sub ochii noștri, că oferim știri de ultimă oră (breaking news) sau aserțiuni așezate (bridging news), investitorii au nevoie de perspective documentate și argumentate, facilitate de presă.

M-am alăturat echipei excepționale de la Investiți în România! cu gândul că am un rost în ea, că emisiunea are un rost în presa din România și că aceasta din urmă are un rost în comunitate. Informativ, inspirațional. Profesional, sunt de-o vârstă cu emisiunea (vreo 20 de ani de mass-media) și aș fi încântat să... întinerim împreună.”

Echipa Investiți în România!

(w640) investiti

 • 00:30
  Lumea azi
  * Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu
 • 01:00
  Cu drag… de Dragobete
  * Best of Partea a II-a Invitați: Alexandru Pugna, Floarea Calotă, Ionuț Fulea, Laura Lavric, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefean Cigu, Marius Ciprian Pop, Nicolae Furdui Iancu, Ramona și Petrică Vița, Adriana Sofica, Alexandra Chira, Alexandru Brădățan, Alina Ceuca, Ana Maria Nășcuțiu, Ana Maria Pătrășcioiu, Ancuța Corlățan, Andra Fusaru, Andra Matei, Andrada Iordache, Andreea Chisăliță, Andreea Ghitiu, Andreea Haisan, Andreea Feraru, Angelica Flutur, Anuța Iuga, Bogdan Cioranu, Bogdan Firu, Bogdan Toma, Ciprian Pop, Cristina Bugnar, Daniel Pop, Denisa Grecu, Diana Călinescu, Emilia Dorobanţu, Florin Boita, Gabriel Dumitru, Georgiana Mănăilă, Georgiana Păduraru, Grigore Gherman, Ilie Caraș, Ina Todoran, Irina Birou, Ionela Toma, Iulia Mihai, Larisa Uță, Laura Mocăniță, Letitia Boroi, Lucreția Goagea, Maria Beatrice Băndoiu, Mădălina Mârza, Narcisa Băleanu, Nicu Mâță, Olguța Berbec, Ovidiu Homorodean, Paul Ananie, Răzvan Năstăsescu, Stana Stepanescu, Tudor Furdui Iancu, Valentin Sanfira, Virginia Irimuş, Vlăduţa Lupău Acompaniază Orchestra Națională Valahia condusă de Marius Zorilă Coproducție TVR și Centrul Cultural Casa Artelor, Sector 3 Prezentator şi producător Iuliana Tudor
 • 02:30
  Locuri, oameni şi comori
  * Pledoarie pentru Negru Voda. Am invatat despre Negru Voda ca ar fi fost un personaj imaginar, inventat pe baza unor fapte de vitejie, care s-au transmis din generatie in generatie. In general, istoricii au tratat cu rezerva acest personaj, ca si cind le-ar fi fost frica sa-l treaca in galeria reala a marilor domnitori munteni. Iata ca pe baza ultimelor descoperiri arheologice si cu o aplecare minutioasa asupra faptelor, am ajuns in momentul in care putem afirma ca Negru Voda a existat de-adevaratelea si a fost chiar intemeietorul Tarii Romanesti. In orice caz, chiar daca mai exista pareri contrare, episodul de astazi se vrea o pledoarie pentru transformarea lui Negru Voda dintr-un personaj fantastic, intr-unul real! Producător Emilia Nicolaescu
 • 03:00
  Telejurnal
  Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu (Florea) / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi
  * cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu
  Film * România, 1980 Regia şi scenariul Malvina Urşianu Cu: George Motoi, Silvia Popovici, Cornel Coman, Valeriu Paraschiv Dramă. Adaptare liberă a dramei lui Costache Negruzzi Vodă Lăpuşneanu. Anii 1564-1568, Moldova. „Lăpuşneanu, obsedat de glorioşii înaintaşi, şi eforturile sale de a uni Moldova, într-un veac încercat de lupte, intrigi şi trădări, formează miezul acestei drame psihologice.”-Tudor Caranfil-Dicţionar universal de filme, 2008, Ed. Litera, pag. 455 Redactor Gabriela Mocanu Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
 • 06:30
  Lumea azi
  * Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Universul credinţei
  *Partea I Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi Producător Andrei-Victor Dochia
 • 07:50
  Discover Romania
  Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
 • 08:00
  Universul credinţei
  *Partea a II-a Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi Producător Andrei-Victor Dochia
 • 09:00
  Locuri, oameni şi comori
  * Pledoarie pentru Negru Voda. Am invatat despre Negru Voda ca ar fi fost un personaj imaginar, inventat pe baza unor fapte de vitejie, care s-au transmis din generatie in generatie. In general, istoricii au tratat cu rezerva acest personaj, ca si cind le-ar fi fost frica sa-l treaca in galeria reala a marilor domnitori munteni. Iata ca pe baza ultimelor descoperiri arheologice si cu o aplecare minutioasa asupra faptelor, am ajuns in momentul in care putem afirma ca Negru Voda a existat de-adevaratelea si a fost chiar intemeietorul Tarii Romanesti. In orice caz, chiar daca mai exista pareri contrare, episodul de astazi se vrea o pledoarie pentru transformarea lui Negru Voda dintr-un personaj fantastic, intr-unul real! Producător Emilia Nicolaescu
 • 09:30
  1, 2, 3 şi afli tot ce vrei!
  *Emisiune educativ-distractivă pentru copii Cât timp părinţii îşi beau în tihnă cafeaua, copiii vor avea parte de întâlnirea mult aşteptată cu prietenenii lor: Maia, Ioana, şoricelul Grig şi bufniţa Luni şi vor afla răspunsurile la nenumăratele lor „De ce-uri?“ Împreună învaţă şi se distrează. Realizator Irina Mohora Producător Mihaela Căciuleanu (redifuzare)
 • 10:00
  În grădina Danei
  Jurnalist Magda Olteanu Producător tv. Dana Constantinescu
 • 10:25
  Diasporadar
  Realizator Raluca Tudor
 • 10:35
  Viaţa satului
  *Partea I Prezentator Dana Constantinescu Jurnalişti: Cosmin Andrei, Marian Eftimie, Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru, Alexandru Popescu Producător Viorel Popescu Înregistrare
 • 11:50
  Minutul de agricultură
  (redifuzare)
 • 12:00
  Viaţa satului
  *Partea a II-a Prezentator Dana Constantinescu Jurnalişti: Cosmin Andrei, Marian Eftimie, Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru, Alexandru Popescu Producător Viorel Popescu Înregistrare
 • 13:00
  Tezaur folcloric
  * Best of *Flori de Tezaur „ Martisorul-semn al primăverii şi al dragostei”, comentariu de specialitate, Iulia Grumazescu, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti. Invitaţi, tineri interpreţi de folclor care s-au lansat sau au fost promovaţi în emisiunea Tezaur folcloric: Andra Matei, Florin Parlan, Grigore Gherman, Anuţa Arghiroi, Narcisa Băleanu, Paul Ananie, Georgiana Păduraru, Ingrid Boiangiu, Marius Brutaru, Georgel Nucă, Adriana Deaconu,Traian Francu, Constantin şi Cosmin Gaciu, Liviu Olteanu şi Taraful din Greceşti, jud. Dolj. Filmarile au fost realizate la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti. Jurnalişti tv: Roxana Pletea Popuşoi, Carmen Vrabete Producător Gheorghiţa Nicolae
 • 14:00
  Telejurnal
  Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Producători: Anamaria Panait, Codruta Marinescu Transmisiune directă Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:30
  Pe urmele istoriei
  *Ediţia a V-a, Bucureşti Episodul 1 În partea a doua a anului 2019, germano-românii de la Asociația Atheneum din Düsseldorf au organizat o dublă călătorie de descoperire a României, cu două etape distincte, prima desfășurându-se la București, iar a doua-la Iași. Programul PE URMELE ISTORIEI a fost conceput în ideea unor necesare schimburi culturale care să ducă la promovarea ţării noastre şi la conturarea unei imagini reale a României, în ansamblul Comunității Europene. Intenția de a merge pe urmele unui trecut inter-conectat a fost valorificată în scopul descoperirii identității românești și a relațiilor care ne leagă, istoric, de germani. Proiectul „Pe urmele istoriei” a demarat în 2013, la iniţiativa doamnei Livia Grama Medilanski, președintele executiv al Atheneum-ului de la Düsseldorf. Prima etapă a călătoriei din 2019 s-a desfășurat la București și în împrejurimile capitalei, fiind axată, de fapt, pe cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”. Din această ediție a V-a a proiectului PE URMELE ISTORIEI n-au lipsit întâlnirile cu personalități, muzeele, casele memoriale, expozițiile, instituţiile de cultură, obiectivele istorice sau religioase, deliciile gastronomice, frumusețile naturii ori suculenta muzică tradițională românească... Delegaţia din Germania a fost condusă de dl. Hans Georg Lohe, directorul Departamentului Cultural al oraşului Düsseldorf. Scenarist şi producător Sandrino Gavriloaia (redifuzare)
 • 15:00
  Politică şi delicateţuri
  *cu Mircea Dinescu Invitat Marcel Pavel Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producător Dan Manoliu (redifuzare)
 • 16:00
  Teatru TV
  * Femeia, eterna poveste de Ema Stere Spectacolul este o producție a TEATRULUI STELA POPESCU si a fost inregistrat in cadrul proiectului TEATRU IN TVR 2020 Distribuție: Maria-Ana Maria Ivan Pavel-Cristian Neacșu Monsieur Jacques-Sorin Aurel Sandu Domnișoara Dorothea-Crina Matei Maestrul Dorel-Daniel Filipescu Gicuțu-Viorel Păunescu Muzicieni: Raul Kusak / Alexandru Burcă, pian Gabriel Stănescu, vioară Ionuț Preda, acordeon Corpul de balet: Silvia Maurițiu, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Ioana Petric. Sunet Pavel Madalin Director de Imagine Mihai Costea Orchestrații și adaptare muzicală Raul Kusak Coregrafie Ioana Macarie Scenografia Anca Albani Producator Diana Dumitru Regie Tv Si Montaj Gheorghe Ignat Regia artistica Attila Vizauer O bucatareasă și un chelner bârfesc căutând răspunsuri la enigma asasinatului Titei Cristescu, Miss România anului 1926. Suntem, așadar, în plină perioadă interbelică, prin urmare muzica de dragoste acompaniază o anchetă a la Agatha Christie într-un București plin de frumuseți, dar și de mistere. O poveste adevărată, o cutie cu bomboane cu aromă de migdale, un chelner mare amator de epigrame, un bucătar de la Paris și multă lume bună. Un București așa cum doar poveștile îl mai pot aminti, pe scena Teatrului Stela Popescu. O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspans al dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă ce lasă totuși o umbră de îndoială, ce poate provoca în sufletul și mintea spectatorului curiozitatea de a răsfoi, după spectacol, prin istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale. Redactor George Mladen Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR Producător coordonator Demeter András István
 • 17:00
  Portret
  * In memoriam Gina Patrichi Realizator Daniela Ciolan
 • 17:30
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentator Victoria Coleşnic Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 19:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  *O istorie care nu se învaţă la şcoală Seria: Oamenii mari care au făcut România Mare Vasile Goldiș Jurnalişti Doina Teodoru şi Marian Nicola Realizator Lucia Hossu Longin Producător Alexandru Munteanu (redifuzare)
 • 20:00
  Telejurnal
  Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu (Florea) / Diana Anghel Transmisiune directă Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 20:50
  Zi de zi
  * cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Cântec şi poveste
  * In memoriam Nicolae Sabău Partea I Producător Iuliana Tudor
 • 22:00
  Cântec şi poveste
  * In memoriam Nicolae Sabău Partea a II-a Producător Iuliana Tudor
 • 23:00
  Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu
  Film * România, 1980 Regia şi scenariul Malvina Urşianu Cu: George Motoi, Silvia Popovici, Cornel Coman, Valeriu Paraschiv Dramă. Adaptare liberă a dramei lui Costache Negruzzi Vodă Lăpuşneanu. Anii 1564-1568, Moldova. „Lăpuşneanu, obsedat de glorioşii înaintaşi, şi eforturile sale de a uni Moldova, într-un veac încercat de lupte, intrigi şi trădări, formează miezul acestei drame psihologice.”-Tudor Caranfil-Dicţionar universal de filme, 2008, Ed. Litera, pag. 455 Redactor Gabriela Mocanu Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
 • 01:20
  Drag de România mea
  *Prima parte Prezintă Paul Surugiu-Fuego Jurnalişti Adina Toderaşcu şi Andreea Baciu Producător Codruţa Prunariu (redifuzare)
 • 02:10
  Drag de România mea
  *Partea a II-a Prezintă Paul Surugiu-Fuego Jurnalişti: Adina Toderaşcu şi Andreea Baciu Producător Codruţa Prunariu (redifuzare)
 • 03:00
  Telejurnal
  Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu (Florea) / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi
  * cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Distanţa dintre mine şi mine
  România, 2018 Regia Mona Nicoară Scenariul: Mona Nicoară, după o idee de Ada Solomon Cu: Nina Cassian, Maurice Edwards Documentar. Viaţa Ninei Cassian (1924-2014) a fost o luptă pe viaţă şi pe moarte între estetică şi etică. Prin cruntele realităţi ale fascismului, comunismului şi exilului în capitalism, cea mai fascinantă femeie din literatura română şi-a păstrat libertatea interioară şi credinţa copilărească într-un basm utopic. Redactor Gabriela Mocanu Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
 • 05:30
  Breaking fake news
  Producător Marian Voicu