loader
Foto

Sancțiunile economice – țintă și ricoșeu

Pe 8 martie, o ediție specială a emisiunii INVESTIȚI ÎN ROMÂNIA! a fost difuzată în direct, de la ora 21.00, la TVR Internațional și pe TVR+.

 

Investiţi în România!

Capacitatea războiului de a da peste cap viața economică este incomensurabilă și înșelătoare, acoperind un areal care depășește zona de conflict.

Dincolo de dramele umane profunde, sunt vădite distrugerile materiale directe, încetinirea producției și a schimburilor, realocarea resurselor pentru a susține efortul militar și, nu în ultimul rând, sancțiunile aplicate asupra unor sectoare și personaje-cheie din statul agresor, laolaltă cu riposta acestuia în aceiași termeni. Confruntarea la nivel de sancțiuni economice este vicioasă pentru că antrenează categorii de populație – agenți economici și consumatori – de pe meridiane îndepărtate, accentuând vulnerabilități preexistente.

Într-o lume globalizată precum cea contemporană, ele fac dintr-un conflict regional unul de-a dreptul mondial în dimensiune economică.

La ediția specială a emisiunii INVESTIȚI ÎN ROMÂNIA!, de la TVR Internațional, difuzată în direct, marți, 8 martie, de la ora 21.00, și dedicată analizării repercusiunilor conflictului ruso-ucrainean asupra economiei, invitații din studio și de la distanță ai lui OCTAVIAN-DRAGOMIR JORA au discutat, printre altele, despre:

- Cum poate fi minimizat reculul acestor sancțiuni asupra economiilor țărilor care le aplică și care deja suferă, indirect, de pe urma derulării conflictului?

- Cum pot fi concepute și implementate sancțiunile astfel încât să lovească într-un mod cât mai eficient tocmai forța economico-militară a unui stat agresor?

- Cum este afectată, în mod concret, economia românească de războiul propriu-zis, precum și de sancțiunile economice internaționale la care ne-am raliat?

- Cum funcționează solidaritatea la nivelul Uniunii Europene în acest context și cum beneficiază de aceasta, dar, totodată, și cum contribuie la ea România?

(w882) iir 8 mart

Au participat:

• IULIU WINKLER – membru al Parlamentului European

• NICOLAE CRISTIAN PÂRVAN – secretar general Asociația Oamenilor de Afaceri din România

• dr. ALEXANDRU GEORGESCU – cadru didactic asociat ASE București, redactor-șef adjunct The Market for Ideas

• ANGELA CHEPTEA – cercetător în economie internațională, Franța

(w882) iir 8 mart

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri