loader
Foto

Investiți în România!”: Agricultura viitorului a început ieri

Marți, 13 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internaţional, v-am invitat să revedeți la “Investiţi în România!” o dezbatere despre agricultura viitorului.

 

Investiţi în România!

Octavian-Dragomir JORA, gazda emisiunii, a discutat cu Nechita-Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, despre oportunităţile pe care le au fermierii români prin atragerea fondurilor comunitare şi cum putem aduce diaspora înapoi în satul românesc.

Ce înseamnă agricultura 4.0 şi cum ar trebui motivaţi tinerii să creeze bussiness-uri în domeniu ne-a spus Adrian-Ionuţ Chesnoiu, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

Tot în această ediţie, am stat de vorbă cu Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, despre mâncarea viitorului, astfel încât ceea ce consumăm să fie savuros, sănătos şi suficient şi am aflat cum putem reconcilia tradiţia cu digitalizarea în domeniu.

Jurnaliștii emisiunii „Investiţi în România!” vă invită să urmăriţi reportaje cu ing. Teofil Dascălu, care ne-a demonstrat că inovația tehnologică este viitorul fermei. Am aflat povestea antreprenorului Vlad Popescu, care a preluat afacerea familiei cu îngrăşăminte clasice şi a dus-o de la importator şi distribuitor la un nivel superior, producţia de îngrăşăminte bio.

Prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, prorector ASE, a vorbit despre eforturile pe care le face Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, pentru a pregăti viitorii specialişti în comerţ exterior şi despre parteneriatele cu mediul economic, astfel încât studenţii să fie bine ancoraţi în piaţa muncii, într-un interviu realizat de Răzvan Onesa, jurnalist TVR.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

●       NECHITA-ADRIAN OROS - ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

●     ADRIAN-IONUŢ CHESNOIU - preşedinte Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie  alimentară şi servicii specifice, Camera Deputaţilor

●       ADRIAN RĂDULESCU – preşedinte Asociaţia Fermierilor din România

 

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri