loader
Foto

Interacţiunea dintre generații - beneficii pentru sănătate

Cercetările arată faptul că, participarea seniorilor la diferite acțiuni poate aduce beneficii, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit, menținerea corpului activ sau alungarea tristeții și a singurătății. Modul în care îmbătrânim, influențează starea de spirit iar energia este esențială pentru sănătate.

 

Măriuca Mihăilescu
Un doctor pentru dumneavoastră

În noul sezon, povești extraordinare se aștern la drum! Medici tineri revin Acasă...

(w882) Un doctor

Rând pe rând, profesioniști cu ani de experiență în spitale de prestigiu din străinătate, au decis că Acasă e mai bine și pot face o diferență. Sunt tineri, pasionați și determinați să contribuie la transformarea sistemului medical românesc, să aducă inovație și să ofere pacienților îngrijiri la standarde internaționale.

Medici pentru România - Întoarcerea care vindecă

După ce 8 ani a tratat pacienți în Germania, dr. Mădălina Popescu, specializare în obstetrică-ginecologie, competențe în laparoscopie și infertilitate, a ales România.

(w882) Un doctor

Dr. Mădălina Popescu, a obținut diploma de medic specialist în Germania, țara în care s-a pregătit și a profesat 8 ani la standarde germane, cu protocoale de tratament recunoscute pe toate continentele. Trei ani s-a ocupat exclusiv de obstetricã-ginecologie în cea mai mare clinicã de profil din regiunea Bayern, unde avea până la 14 nașteri naturale într-o gardă obișnuită de 24 de ore. După ce a adus pe lume mii de copii, și-a continuat supraspecializarea în chirurgie ginecologică minim invazivă, la Frankfurt, sub coordonarea Prof. Dr. Tinneberg, fondator de protocoale de tratament folosite la nivel mondial.

Despre prof. dr. Constantin Arseni, reper al neurochirurgiei românești, recunoscut în întreaga lume neurochirurgicală, cu Acad. Alexandru-Vlad Ciurea , cel care a fost mâna dreaptă a acestuia

(w882) Un doctor

Profesorul Constantin Arseni, un om corect, formator excepțional de neurochirurgi, membru în organisme internaţionale de prestigiu, a lăsat o moștenire de neegalat.

Interacţiunea dintre generații - beneficii pentru sănătate

Prof. Mihaela Gîță, împreună cu elevii Liceului „Aurel Vlaicu” din Breaza, desfășoară multe activități de voluntariat. Merg, săptămânal, la un centru unde sunt internați o mare parte din profesorii care i-au format pe dascălii lor.

(w882) Un doctor

Cercetările arată faptul că, participarea seniorilor la diferite acțiuni poate aduce beneficii, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit, menținerea corpului activ  sau alungarea tristeții și a singurătății. Modul în care îmbătrânim, influențează starea de spirit iar energia este esențială pentru sănătate. Un plus de vitalitate în viața vârstei a treia poate fi adus prin programele de voluntariat în care sunt implicate generațiile tinere. Schimbul de experiențe este important atât pentru seniori cât și pentru tineri.

(w882) Un doctor

Relațiile intergeneraționale transformă percepții și pot fi modele pozitive pentru toate părţile implicate. Contactul între generații creează legături emoționale, stimulează empatia și promovează învăţarea. Beneficiile sunt multiple: educarea continuă, promovarea valorilor, transmiterea obiceiurilor, a identității culturale și naționale.

(w882) Un doctor

Urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastă” sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 12:00; în reluare luni, 14 aprilie, de la ora 15:00 și miercuri, 16 aprilie, de la ora 4:00.

***

Echipa emisiunii:

Prezentator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Realizator & producător: Monica Ancuța Tiuntiuc

Credit foto: arhiva emisiunii/Monica Ancuța Tiuntiuc

***

Un doctor pentru dumneavoastră, de 17 ani împreună cu publicul TVRi

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

La TVR Internaţional, sâmbătă, de la ora 12.00 și în reluare luni, de la ora 15:00 și miercuri, de la ora 4:00. Împreună pentru sănătate!

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei-Victor Dochia

Jurnalişti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiţă, Răzvan Bucuroiu, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea

Producător Andrei-Victor Dochia

8:00 Bucuria credinţei

*Mănăstirea Robaia, Arges

De sărbătoarea Floriilor, a Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, vă propunem un popas la Mănăstirea Robaia din judeţul Argeş. Potrivit tradiţiei, mănăstirea ar fi fost întemeiată după ce barbarii ar fi incendiat un loc de rugăciune al copiilor şi al femeilor, robi creştini ucişi aici în noaptea Învierii Domnului. De atunci acest loc se numeste Robaia. Primul ctitor atestat documentar este Alexandru cel Rău, la sfârşitul veacului al XVI-lea, dar biserica exista deja de ceva vreme. Locaşul de cult a fost acoperit cu fresce de către zugravul Pârvu Mutu, cuviosul Pafnutie, care de altfel a şi fost înmormântat la Robaia.

Invitat preot profesor Constantin Necula
Jurnalist senior Estela Dincă
Producător Victor Andrei Dochia

 
 Interacţiunea dintre generații - beneficii pentru sănătate

Cercetările arată faptul că, participarea seniorilor la diferite acțiuni poate aduce beneficii, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit, ...

România face bine

România face bine

publicat: vineri, 11 aprilie 2025

Ne propunem, în această primăvară, să luăm România la pas. Să îi descoperim oamenii, peisajele și poveștile fabuloase. Vă invităm alături de noi ...

„România în lume”, al doilea sezon la TVR Internațional

Aflat la al doilea sezon, programul „România în lume” - difuzat de postul TVR Internațional - creează noi punți între românii de dincoace și de ...

 

#tvri