loader
Foto

Info "Avocatul dumneavoastră": Audieri la distanță la tribunalul de familie din UK

Domna avocat Andreea Anca Moscovici, invitatul emisiunii "Avocatul dumneavoastră" de luni, 22 noiembrie, vine în sprijinul telespectatorilor cu explicații referitoare la audierea la distanță în cadrul tribunalului de familie din UK.

 

Angela Avram
Avocatul dumneavoastră

Audieri la distanță la tribunalului de familie din UK– Cum funcționează?

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, audierile la distanță în procedurile familiale au devenit opțiunea preferată. În timp ce restricțiile se relaxează și ședințele de judecată în persoană au revenit, ședințele judecătorești la distanță rămân totuși o opțiune des întânită în Curtea de dreptul familiei. Audierile la distanță pot fi un mediu mai confortabil pentru mulți oameni, ca să nu mai vorbim despre persoanele care nu se află în Regatul Unit. În aceasta ediție mi-am propus să discutăm despre modul în care funcționează audierile la distanță în cauzele de drept al familiei și abordăm unele dintre cele mai frecvente întrebări.

Ce este o audiere la distanță?

O audiere la distanță este o audiere care are loc online, folosind tehnologia modernă, mai degrabă decât într-o clădire de judecată. În mod obișnuit, părțile implicate într-o audiere la distanță pot participa la audiere din propria casă printr-o conferință video sau un apel telefonic.

Ce se întâmplă dacă nu pot participa la o audiere la distanță?

În timp ce audierile la distanță sunt concepute pentru a menține toată lumea în siguranță și pentru a face participarea la o audiere mai simplă, există, desigur, circumstanțe care vă pot împiedica să participați la o audiere la distanță, de exemplu, lipsa accesului la internet. Dacă nu puteți participa la audierea la distanță, ar trebui să luați legătura cu instanța cât mai curând posibil, iar ea va încerca să vă ajute să vă rezolvați problemele. Judecătorul va lua o decizie dacă audierea va avea loc la data programată sau dacă ar trebui să fie amânată cauza.

Dacă urmează să participați la o ședință de judecată având ca obiect probleme de  familie, judecătorul decide că ședința va avea loc, iar dvs. nu participați la ședință, instanța poate lua decizii fără participarea dvs.

(w882)

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru a participa la o audiere de familie la distanță?

Participarea la o audiere poate fi stresantă. Este important să găsiti un spațiu liniștit în care să nu fiti deranjat și să nu fiti auzit. Dacă locuiți cu alte persoane în casa, ar trebui să faceți aranjamente cu ei pentru a vă asigura că nu sunteți întrerupt în timpul ședinței de judecată.

Deși pare evident, stresul de a participa la o audiere de familie vă poate face să uitați elementele de bază. Ca o scurtă reamintire, nu uitați să verificați dacă dispozitivul folosit (precum telefon sau laptop) este complet încărcat și conectat la o sursă de alimentare. Vă sfătuim să dezactivați microfonul în timpul audierii când nu vorbiți, pentru a limita orice zgomot de fundal.

Avocatul dumneavoastră vă va furniza un instrucțiuni prin e-mail și ar trebui să aveți acest lucru la îndemână înainte de începerea ședinței.

Audierile la distanță sunt diferite de audierile în persoană?

Este important de înțeles că, pe lângă faptul că sunt ținute online, audierile la distanță sunt aproape exact la fel ca audierile în persoană. Există reguli stricte care se aplică audierilor la distanță și, deși vă aflați în propria casă, nu trebuie să mâncați, să beți sau să fumați în timpul audierii.

Menținerea în siguranță a victimelor abuzului domestic în timpul audierilor la distanță

Dacă ați fost victima abuzului domestic, înțelegem că participarea la o audiere la distanță poate fi copleșitoare. Ar trebui să anunțați instanța cât mai curând posibil că doriți să ia măsuri pentru siguranța dumneavoastră. Există îndrumări clare pentru păstrarea victimelor abuzului domestic – indiferent dacă abuzul a fost dovedit în instanță sau nu.

Instanța vă poate oferi instrucțiuni despre cum să vă estompați fundalul sau să activați un fundal generic care va împiedica agresorul dvs. să vă identifice locația. De asemenea, puteți participa la audiere cu camera oprită și pur și simplu puteți participa la audiere doar cu sunet.

Dacă depuneți mărturie, instanța vă poate cere să porniți camera, dar poate cere celeilalte părți să-și oprească camera, astfel încât să nu le puteți vedea. Dacă nu depuneți mărturie în timpul ședinței pentru că nu este necesar și sunteți reprezentat de un avocat, instanța vă poate scuza de audierea la distanță. În aceste circumstanțe, avocatul dumneavoastră va primi instrucțiuni de la dumneavoastră în prealabil sau la telefon.

***

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.

Producător: Angela Avram

12:00 Avocatul dumneavoastră (R)

Moderator Angela Avram

Jurnalist Aura Iosif

Producător Angela Avram

(Reluare)

13:00 Global

Producător Mădălina Rădulescu Vochin

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri