loader
Foto

Galerie foto

In Memoriam Miruna Boruzescu, miercuri la “Lumea și noi”

Miercuri, 9 aprilie, de la ora 20.30, TVR Internațional v-a oferit prilejul de a urmări o ediție specială “Lumea și noi”, dedicată Mirunei Boruzescu, o cunoscută creatoare de costume.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ora 14. Deşi este o oră  potrivită  mai curând pentru siestă, pe scena Operei Naţionale a Rinului din Strasbourg este mare forfotă. Interpreţi şi corişti, cu pufoaice, căciuli şi bocanci, sunt gata pentru prima repetiţie generală, cu decor şi costume, a operei “ Din casa morţilor”, scrisă de compozitorul morav Leon Janacek, după romanul lui Dostoievski (foto).

(w882) Casa Morti

Radu Boruzescu, Felix din filmul “ Felix şi Otilia”, cel care semnează decorurile spectacolului, se plimbă pe scenă, cu un aparat de fotografiat în mână şi încearcă să pătrundă cu privirea până la ultimul şurub, ca să fie sigur că totul este în regulă. Miruna Boruzescu, soţia lui, autoarea costumelor, trece dintr-o cabină în alta, să se asigure că fiecare costum poartă patina epocii, şi fiecare chip are machiajul potrivit.

(w882) Casa Morti

Aşa i-am întâlnit pe cei doi români, stabiliţi de foarte multă vreme în Franţa, pregătind o premieră la Opera din Strasbourg. Emoţionaţi că televiziunea publică din România  nu i-a uitat, ne-au lăsat să-i însoţim nu doar în culisele şi atelierele Operei, ci şi în culisele vieţii şi sufletelor lor.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri