loader
Foto

Galerie foto

“Împotriva voinţei noastre” râdem copios, duminică la TVR Internaţional

Titlul este, desigur, un joc de cuvinte şi o parafrază după una dintre cele mai cunoscute replici din seria de filme “Brigada Diverse”: “împotriva voinţei noastre, dăm mereu de dracu’…”

 

Filmul românesc la TVRi

La finalul săptămânii, duminică, 26 octombrie, imediat după prânz, la ora 13.00 (ora României), când se instalează lenea de după-amiază, TVR Internaţional vă dă întâlnire cu personajele care au scris istoria comediei româneşti: Căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, câinele Costel şi celebrul trio – Gogu, Trandafir şi Patraulea.

De data aceasta puteţi (re)vedea “B.D. în acţiune”, o producţie a anului 1971, cu regretaţii Toma Caragiu şi Dem Rădulescu, în roluri antagonice.

Desigur că filmul nu este decât un pretext pentru a vă lansa o invitaţie la râs, dar şi una la nostalgie, căci ce e râsul decât cealaltă faţă a monedei, în tangenţă cu plânsul şi tristeţea.

(w882) Brigda Div

Veţi revedea mari actori şi momente unice ale comediei româneşti.  De data aceasta, Brigada Diverse, formată din căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, şoferul Cristoloveanu şi câinele Costel, primeşte misiunea de a descoperi provenienţa unor bani falşi. Infractorilor li se întinde o capcană, pentru a fi prinşi în flagrant, dar aceştia reuşesc să scape.

Brigada îşi continuă acţiunea şi  ajunge la sediul falsificatorilor, dar aici constată că superiorul lui Panait îi arestase deja pe cei trei borfaşi, Gogu, Trandafir şi Steriade.

În regia lui Mircea Drăgan, filmul cade şi în paradigma celebrului ridendo castigat mores şi este, în acelaşi timp, şi o spumoasă comedie de situaţie, parcă desprinsă pe alocuri din Commedia dell’arte.

“B.D. în acţiune” se difuzează duminică, 26 octombrie, de la ora 13.00 şi în reluare la ora 00.40.

Ce alte filme mai puteţi urmări în acest final de săptămâna la TVR Internaţional aflaţi AICI.

***

Filmele pot fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri